خبر

شماری از زنان خبرنگار به دلیل ترورهای هدفمند کارشان ترک کردند

کمیسیون مستقل حقوق بشر کشور اعلام کرد که ترورهای هدفمند خبرنگاران در چند ماه گذشته بر روند کار اطلاع‌رسانی در سرتاسر کشور اثر منفی گذاشته و شماری از زنان خبرنگار در ولایات مختلف کارشان را ترک کرده‌اند.
کمیسیون حقوق بشر امروز دوشبنه (۸جدی) با نشر اعلامیه‌یی گفت که دسترسی خبرنگاران حتی به ولسوالی‌های نزدیک به مراکز ولایات دشوار شده و خبرنگاران نمی‌توانند در شماری از شهرها به سادگی گشت‌وگذار کنند.
این اعلامیه دولت را متهم به سهل‌انگاری در موضوع رسیدگی به تهدیدات خبرنگاران کرده است.
بر اساس گزارش‌های کمیسیون حقوق بشر، خبرنگاران باور دارند ‌اگر دولت نتواند به آنها در مورد حفاظت از جان‌شان اطمینان دهد، احتمال دارد برخی از آن‌ها ناگزیر به ترک کشور شوند.

به تلگرام راه مدنیت بپیوندید
این اعلامیه افزوده که افزایش حملات هدفمند سبب افزایش خودسانسوری ‌در جامعه رسانه‌‌یی شده است و این فضای ترس می‌تواند پیامدهای ناگواری، به‌ویژه برای خبرنگاری تحقیقی در ولایات متفاوت کشور داشته باشد.
طبق گفته‌های این کمیسیون، آزادی بیان از مهم‌ترین دست‌آوردهای افغانستان در ۲۰سال اخیر است. کشور در حوزه‌ قانون‌گذاری به پیشرفت‌های قابل قبولی در زمینه‌‌ به‌رسمیت‌شناختن آزادی بیان، به عنوان حق اساسی و طبیعی انسان‌ها و یکی از زیربناهای حقوق مدنی و سیاسی شهروندان دست یافته است.
در ادامه آمده است که رسانه‌های کشور با استفاده از این چهارچوب قانونی، با وجود وضعیت امنیتی دشوار در کشور، نقشی اساسی در دسترسی شهروندان به اطلاعات، افزایش حسابدهی دولت و بهبود نهادهای دموکراتیک داشته‌اند.
طبق معلومات کمیسیون حقوق بشر افغانستان، جامعه‌‌ خبرنگاری کشور در ماه‌های اخیر، تحت فشار روانی شدید قرار داشته و خبرنگاران نگران‌اند که ‌ساحه‌‌ کار و زندگی برای آن‌ها، بیشتر از این محدود شود.
در این اعلامیه تاکید شده که در کنار این تهدیدها و چالش‌ها، دولت پس از ۱۲ قوس ۱۳۹۹ ‌با فرستادن مکتوبی به ادارات محلی، بست‌های سخنگویی والیان را لغو و مسوولیت اطلاع‌رسانی را به والی هر ولایت سپرد. لغو پست سخنگویی ولایات نگرانی‌هایی را مبنی بر مختل شدن روند گردش آزاد اطلاعات در میان خبرنگاران ایجاد کرده است. بیشتر خبرنگاران در ولایات از کمبود دسترسی به اطلاعات و معلومات اساسی شکایت دارند.
در بخشی از این اعلامیه از جامعه‌‌ جهانی‌ خواسته بر طرف‌های منازعه فشار آورد تا آتش‌بس را بپذیرند و به ترورهای هدفمند و خشونت‌ها ‌پایان دهند.
همچنین در ادامه آمده است که در صورتی گروه طالبان ‌در این ترورها دست ندار‌د، ‌باید در مورد چگونگی این ترورها به مردم پاسخ ‌دهد و اسناد و اطلاعات‌ خود را در مورد عاملان ترورها به مردم گزارش کند، چه اینکه تنها نپذیرفتن مسوولیت ترورهای هدفمند نمی‌تواند مسوولیت را از دوش آن بردارد.
در آخر اعلامیۀ کمیسیون مستقل حقوق بشر ذکر شده که این کمیسیون با اشراف بر وضعیت پرچالش و ترس و تهدید برای جامعه رسانه‌یی، ابراز نگرانی در این مورد و اعلام همدردی و همبستگی با آسیب‌دیدگان و بازماندگان قربانیان عرصه اطلاع‌رسانی کشور، از این خواست‌ها‌ حمایت همه‌جانبه می‌کند و از مخاطبان خبرنگاران مجدانه می‌خواهد که به درخواست‌های آن‌ها پاسخ‌های عملی و نتیجه‌بخش دهند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا