خبر

مجلس نمایندگان: خروج شتاب‎زدۀ نیروهای خارجی بار دیگر افغانستان را به لانۀ تروریزم تبدیل می‌کند

راه مدنیت: کمیسیون امور بین‌المللی مجلس نمایندگان می‌گوید که اصل خروج نیروهای امریکایی مورد استقبال و حمایت مردم افغانستان قرار  دارد، اما خروج آن‌ها باید مسوولانه و با در نظر داشت شرایط امنیتی و وضعیت عمومی افغانستان صورت گیرد. هر نوع اقدام شتاب‌زده و ناسنجیده، بار دیگر افغانستان را به لانۀ تروریزم تبدیل نموده و امنیت بین‌المللی را با تهدیدات جدی روبه‌رو خواهد کرد.

این کمیسیون امروز سه‌شنبه (۱۴ثور) با نشر اعلامیه‌یی هشدار داده که اکنون گروه‌های مختلف تروریستی از کشورهای مختلف در افغانستان حضور دارند، خروج غیر مسوولانۀ و بدون ایجاد مکانیزم امنیتی تاوان جبران ناپذیر را متوجه امنیت بین‌المللی نموده و عواقب ناگواری در پی خواهد داشت.

طبق معلومات این اعلامیه، دولت ایالات متحده باید مطابق توافق‌نامۀ امنیتی و معاهدۀ استراتژیک کابل-واشنگتن، تعهدات حمایتی خود از دولت و مردم افغانستان را در بخش‌های امنیتی، سیاسی و اقتصادی، به گونۀ جدی انجام دهد.

در ادامه اعلامیه تاکید شده که حمایت از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی افغانستان، تضمین حقوق اساسی مردم افغانستان و مبارزۀ مشترک با تروریزم، بخش مهمی از این تعهدات است که باید مورد توجه جدی قرار گرفته و مکانیزم اجرایی موثر برای اجرای این تعهدات تعریف و تدوین شود.

همچنین کمیسیون امور بین‌المللی مجلس نمایندگان علاوه کرد که همزمان با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تاسیسات و مراکز تجهیزات نظامی به‌جا مانده، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

در اعلامیه از ایالات متحده خواسته شده که در صورت ترک تاسیسات، مراکز نظامی، امکانات و تاسیسات موجود را در اختیار دولت افغانستان قرار داده و برای اجرای تعهدات خود مبنی بر ادامۀ حمایت‌های اقتصادی، تخنیکی و مشورتی با نهادهای امنیتی افغانستان مسوولان عمل کند.

همچنین در اعلامیه، از دولت امریکا و جامعۀ جهانی خواسته شده تا ضمن حمایت از روند گفتگوهای صلح، از حقوق اساسی مردم افغانستان نظام جمهوری اسلامی و همچنان از دست‌آوردهای ۲۰سال گذشته به‌گونۀ جدی و همه‌جانبه حمایت کند.

اعضای این کمیسیون گفته‌اند که معامله بر سر دست‌آوردهای ارزشمند و مشترک چندین ساله، اعتبار جهانی امریکا و هم‌ پیمانانش را به شدت آسیب زده و زمینه‌های همکاری آینده برای دفاع از حقوق بشر، حقوق شهروندی و حقوق سیاسی مردم را از بین خواهد برد.

بر بنیاد اعلامیه، تقویت و گسترش همکاری میان قوای سه‌گانه دولت و احترام به اصل تفکیک قوا و صلاحیت‌های قانونی شورای ملی مهم‌ترین پایه نظام جمهوری اسلامی افغانستان است.

در ادامه آمده که حکومت افغانستان باید به‌منظور تقویت نظام جمهوری، به اصل حاکمیت قانون و صلاحیت‌های قانونی مجلس نمایندگان متعهدانه عمل کرده و تصمیم‌گیری در مورد مسالۀ کلان ملی جنگ و صلح را با شورای ملی شریک و پس از تایید شورای ملی اقدام کند.

کمیسیون امور بین‌المللی مجلس نمایندگان، با اشاره به این که تهدیدات تروریزم در مرزهای جغرافیای افغانستان محدود نمانده و منطقه و سایر‌ مراکز سیاسی و اقتصادی جهان را نیز با تهدید جدی روبه‌رو می‌کند، از کشورهای منطقه و جامعه‌ی جهانی خواسته تا برای قطع ریشه‌های تروریزم در افغانستان، به هم‌کاری با دولت و مردم افغانستان ادامه دهد.

در اخیر اعلامیه آمده که از دولت امریکا نیز خواسته شده تا برای اجرای تعهدات طالبان مبنی بر اعلام آتش‌بس و کاهش خشونت، قطع ارتباط با شبکه‌های تروریستی و آغاز گفتگوهای سازنده برای ختم جنگ و تأمین صلح عادلانه و پایدار در افغانستان، تلاش کند.

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا