خبر

افزایش ۱۵درصدی کشت و برداشت برنج در سال جاری

راه مدنیت: اکبر رستمی، سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری گفت که گزارش این وزارت همراه با ادارۀ ملی احصاییه و معلومات کشور نشان می‌دهد که کاشت و برداشت برنج در سال ۱۳۹۹ خورشیدی در مقایسه با سال گذشته، حدود ۱۵درصد افزایش یافته است.
آقای رستمی امروز سه ‌شنبه (۹جدی) در صحبت با روزنامۀ راه مدنیت گفته که براساس این گزارش، حاصلات برنج در سال جاری به ۴۴۰هزار متریک تن رسیده است، درحالی که سال گذشته در مجموع ۳۸۳هزار متریک تن برنج در کشور تولید شده بود.
به گفتۀ وی، امسال در تناسب به سال گذشته ۵۷هزار تن برنج بیشتر برنج تولید شده است.
سخنگوی وزارت زراعت افزوده که شالی‌زارهای برنج کشور نیز در سال جاری به ۱۴۷.۵هزار هکتار زمین رسیده که نسبت به سال گذشته ۱۹.۵هزار هکتار افزایش یافته است.

به تلگرام راه مدنیت بپیوندید
طبق معلومات او، سال گذشته ۱۲۸هزار هکتار زمین زیر کشت برنج قرار داشت.
براساس معلومات آقای رستمی، ساخت شبکه‌های آبیاری، راه‌اندازی برنامه‌های آموزشی، ایجاد کشت‌زارهای نمایشی شالی و کمک به شالی‌کاران توسط وزارت زراعت سبب افزایش کشت و میزان حاصلات برنج شده است.
به گفتۀ وی، ولایت قندوز با داشتن ۶۴.۸هزار هکتار شالی‌زار و تولید ۱۴۰هزار متریک تن برنج جایگاه اول ولایات تولیدکنندۀ برنج در کشور را دارد. همچنان، ولایت تخار با داشتن ۲۳هزار هکتار شالی‌زار و تولید ۷۵هزار تن برنج جایگاه دوم، ولایت بغلان با داشتن ۱۹.۷هزار هکتار شالی‌زار و تولید ۶۳هزار تن جایگاه سوم و ننگرهار با داشتن ۱۴.۶هزار هکتار شالی‌زار و تولید ۴۷هزار تن برنج جایگاه چهارم را دارد.
او تاکید تصریح کرد که هرات با تولید ۲۸هزار تن برنج، کنر با تولید ۲۰هزار تن برنج، بلخ با تولید ۱۸هزار تن برنج و لغمان با تولید ۱۵هزار تن برنج در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.
وی علاوه کرد که براساس معلومات وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، حاصلات برنج در سال جاری درحالی حدود ۱۵درصد افزایش یافته است. برنج از مصارف کلان شهروندان افغانستان به شمار می‌رود و از آن به‌صورت گسترده استفاده می‌شود.
آقای رستمی اظهار داشت که در حال حاضر در ولایت‌های خوست، ارزگان، پکتیا، ‌بدخشان، دایکندی، کابل، بادغیس، هلمند، بامیان، سرپل و غور نیز برنج کاشت و برداشت می‌شود.
سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری کشور علاوه کرد که براساس تخمین ادارۀ ملی احصاییه و معلومات، افغانستان در سال جاری به ۶۵۵هزار تن برنج نیاز دارد که با توجه به میزان تولید برنج در داخل کشور، ۲۱۵هزار تن کمبود وجود دارد. این کمبودات از طریق واردات برنج از کشورهای دیگر مرفع می‌گردد.
آمارگیری در این گزارش مشترک، حدود پنج ماه یعنی از زمان کاشت تا زمان برداشت شالی را در بر گرفته است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا