خبر

دانش: امکان توقف نهادسازی و اصلاحات تحت تاثیر گفتگوهای صلح وجود دارد

راه مدنیت: سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری تاثیر گفتگوهای صلح و نیز خواست دشمنان مردم مبنی بر انقطاع نظام سیاسی در افغانستان را از مخاطرات روند اصلاحات در نهادهای دولتی، توسعه و پیشرفت دولت‌داری باز می‌داند و می‌گوید که نباید به هیچ قیمتی اجازه داده شود که کوچک‌ترین انقطاع در روند اصلاحات در دولت و نهادهای دولتی به میان بیاید.

آقای دانش امروز پنج‌شنبه (۳۰ثور) در برنامۀ گرامی‌داشت از هفته دولت‌داری باز گفت که در شرایط کنونی دو خطر اساسی در برابر دولت‌داری باز و اصلاحات در نهادها و در نهایت توسعه اقتصادی و رفاه مردم افغانستان قرار دارد.

وی با اشاره به این‌که اصلاحات پیوسته نقش کلیدی در توسعه دولت‌داری باز دارد، بیان کرد: «این خطر وجود دارد که نهادسازی و شفاف‌سازی و اصلاحات در نهادها تحت تاثیر گفتگوهای صلح قرار گرفته و متوقف شود و یا با کندی مواجه گردد.»

او توقف اصلاحات در نهادهای دولتی را به معنی توقف ارایه خدمات به مردم عنوان کرده و گفت این در نهایت سبب تداوم فقر و عقب ماندگی کشور و متوقف شدن حرکت دولت‌داری باز خواهد شد.

معاون ریاست‌جمهوری خواست دشمنان مردم افغانستان مبنی بر اینکه نظام سیاسی در افغانستان به چالش مواجه شود را تهدیدی دیگری برای روند اصلاحات در نهادهای دولتی و دولت‌داری باز عنوان کرد.

به گفتۀ وی؛ به دو دلیل، به چالش کشاندن نظام سیاسی در افغانستان، روند اصلاحات در نهادهای دولتی را تهدید می‌کند؛ یکی این‌که غیر از جمهوریت و یک نظام دموکراتیک و مبتنی بر قانون اساسی و اراده مردم هرنوع نظام دیگر ماهیتا مغایر پیشرفت و توسعه اقتصادی است و دیگر اینکه ایجاد نهادهای جدید برای دولت و نظام سیاسی زمان‌گیر است.

آقای دانش تصریح کرد: «همان‌گونه که میلیون‌ها هموطن ما از سراسر کشور در دفاع از نظام و جمهوریت صدا بلند کردند، ما نیز باید متوجه این خطر بوده و اجازه ندهیم تا مردم قربانی خواست تعداد محدود تشنگان قدرت شوند.»

همچنین وی تاکید کرد که کرد تا زمانی که نهادهای بدیل به مرحله‌‌یی از بلوغ برسند که به مردم خدمات ارایه دهد به ده‌ها سال زمان، میلیاردها دالر پول و انرژی زیاد نیاز دارد و هر انقطاع، دست‌آوردهای ۲۰ سال گذشته را به باد داده و مردم را به نقطه صفری بر می‌گرداند.

این مقام دولتی در بخشی از صحبت‌هایش گفت که حکومت به شدت از مذاکرات صلح و دست یافتن به یک صلح عادلانه و پایدار حمایت می‌کند، اما به هیچ صورت اجازه نخواهد داد که کشور بار دیگر دچار انقطاع و گسست شده و جمهوریت و قانون اساسی و دست‌آوردهای ۲۰ساله مردم افغانستان در معرض خطر قرار گیرند.

به گفتۀ معاون ریاست‌جمهور، همه مردم افغانستان و کشورهای دور و نزدیک می‌دانند که امارت مورد ادعای طالبان و دیدگاه‌های متحجرانه این گروه در مغایرت کامل با همه ارزش‌های عالی انسانی و اسلامی قرار دارد.

وی می‌افزاید که نظام طالبانی نظامی نیست که در آن از دموکراسی، انتخابات و دولت‌داری باز سخن گفت و یا شفافیت و حساب‌دهی و مشارکت شهروندان را انتظار داشت. نظام مورد نظر طالبان شبیه زندانی است که همه صداها در آن خاموش و همه آزادی ها و حقوق اساسی شهروندان در آن سرکوب می شود.

استاد دانش با تاکید بر این‌که در پروسه صلح نیز باید معیارهای دولت‌داری باز تطبیق شود، گفت: صلح در حقیقت یک برنامه ملی و برای مردم است و نه برای افراد و گروه‌های خاص.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا