خبر

سازمان عفو بین‌الملل: افغانستان فورا چالش کمبود اکسیجن را رفع کند

راه مدنیت: سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که حکومت افغانستان چالش کمبود اکسیجن را به‌گونه‌ فوری رفع و واکسین کرونا و دیگر تجهیزات صحی ضروری را با حمایت جامعه جهانی تهیه کند.

این سازمان روز گذشته جمعه (۲۱ جوزا) با نشر خبرنامه‌یی گفته که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان با گذشت هر روز رو به افزایش است.

طبق خبرنامهٔ سازمان عفو بین‌الملل، با گذشت بیش از یک سال از همه‌گیری ویروس کرونا، حکومت افغانستان تا اکنون برای حالات اضطرار آمادگی کافی ندارد.

در ادامه آمده، در صورتی که برای مهار موج سوم کرونا حمایت فوری بین‌المللی صورت نگیرد، اوضاع در افغانستان می‌تواند از کنترل خارج شود.

این سازمان تاکید کرد که افغانستان در حال حاضر فقط حدود دوهزار دستگاه اکسیجن‌ساز دارد و ۱۰۶۳ بستر شفاخانه برای درمان مریضان کویید۱۹ اختصاص یافته است تا برای جمعیت ۳۹ میلیونی خدمات ارایه کند.

از سویی هم، این سازمان در مورد کمبود واکسین کرونا نیز اشاره کرده و وضعیت افغانستان را با وضعیت هند و نیپال تشبیه کرده است.

سازمان عفو بین‌الملل تصریح کرد که مقام‌های افغانستان باید با حمایت جامعه جهانی و برنامه‌ کواکس برای تهیه‌ واکسین مورد نیاز از طریق بودجه و میکانیزم‌های پشتیبانی موجود و یا از طریق بودجهٔ دولت تلاش کنند.

در خبرنامه آمده کت موج سوم ویروس کرونا خطر بزرگی را متوجه چهارمیلیون بی‌جاشدهٔ داخلی می‌کند که به آب، خدمات و امکانات صحی دست‌رسی کافی ندارند.

این سازمان تأکید کرده است که دولت افغانستان باید طرحی را تهیه کند که تطبیق واکسین بر بی‌جاشدگان را در اولویت قرار دهد.

این در حالی است که وزارت صحت‌ عامهٔ روز گذشته اعلام کرد که سر از امروز (۲۲ جوزا) تمامی مراکز آموزشی به شمول مکاتب، انستیتیوت‌ها، پوهنتون‌ها، کورس‌ها، مدارس دینی و کودکستان‌های برای دوهفته تعطیل خواهند بود.

این وزارت همچنان گفته که سالون‌های عروسی و کنفرانس‌ها نیز باید برای دو هفته مسدود باشند و در این خصوص خواستار همکاری شهرداری‌ها شده است.

وزارت صحت عامه می‌گوید که قرار است روند نصب و فعال‌سازی دستگاه‌‌های اکسیجن در ۱۰ شفاخانۀ ویژهٔ کویید۱۹ آغاز شود.

وحید مجروح، سرپرست این وزارت تاکید کرد که این دستگاه‌های اکسیجن به کمک صندوق وجهی ملل متحد برای اطفال (یونیسف) تهیه شده و قرار است در روزهای پیشرو در اختیار این وزارت قرار داده شود.

پیش از این، سرپرست وزارت صحت کمبود اکسیجن در شفاخانه‌های ویژۀ کووید۱۹ در این کشور را چالش عمده برای رسیدگی به بیماران عنوان کرده و از سکتور خصوصی خواسته بود که باید در مصرف اکسیجن صرفه‌جویی کنند.

همچنینوزارت صحت در نظر دارد که روند تطبیق واکسین سینوفارم چین را هفته آینده آغاز کند.

محمولۀ حاوی ۷۰۰ هزار دوز واکسین کویید۱۹ ساخت چین – سینوفارم – روز گذشته از بیجینگ به کابل منتقل شد.

پیش از این هند ۵۰۰ هزار دوز و برنامۀ کواکس سازمان ملل متحد ۴۸۶ هزار دوز واکسین کویید۱۹ استرازنیکا را به افغانستان کمک کرده بودند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا