خبر

بررسی مشروعیت گروه طالبان در پنجشیر

نخستین برنامۀ مرکز مطالعات پنجشیر زیر نام «بررسی مشروعیت گروه طالبان از منظر احکام دینی، قوانین ملی و قواعد بین‌المللی» با حضور و سخنرانی استاد عزیز احمد حنیف، استاد آرش شهیرپور و استاد شاکر حیات و جمعی از استادان دانشگاه، مسوولان اداره‌های دولتی ولایت پنجشیر و دانشجویان برگزار گردید.
سخنرانان در این برنامه بر بررسی مشروعیت گروه طالبان از منظر دینی، قوانین ملی و بین‌المللی پرداختند.
در نخست استاد عزیز احمد حنیف، پژوهش‌گر علوم اسلامی و استاد دانشگاه با اشاره بر چگونگی شکل‌گیری گروه‌های مختلفی که از اوایل نظام سیاسی اسلام به‌جود آمده بودند، ایدیالوژی امارت‌خواهی گروه طالبان را یک خواب و خیال دانسته گفت: نظام و عملکرد طالبان در تاریخ و منابع اسلامی جایگاه ندارد.

به تلگرام راه مدنیت بپیوندید
وی هم‌چنان افزود: رفتار این گروه، در مخالفت با آموزه‌ها و اخلاقیات دینی بوده و برخوردشان را رفتاری تُندروانه و افراط‌گرایانه قلمداد کرد.
در ادامه برنامه، استاد آرش شهیرپور، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه البیرونی با پرداختن به چگونگی عمل‌کرد گروه طالبان از نظر قوانین ملی، عمل‌کرد این گروه را مخالف همه قوانین نافذ در کشور دانسته، به‌ویژه ادعای طالبان را که معتقدند اجزای قوۀ سه‌گانه «مقننه، اجراییه و قضاییه» تنها مسوولیت حاکم و یا به قول خودشان «امیر» می‌باشد، را مردود شمرد.
استاد شاکر حیات، رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خورشید نیز از سخنرانان این برنامه بود. او مشروعیت گروه طالبان را از منظر قواعد بین‌المللی مورد بررسی قرار داد.
آقای حیات با تاکید بر تروریستی‌بودن گروه طالبان از نظر جامعه بین‌الملل افزود که طالبان می‌خواهند زمینه را برای رسیدن به قدرت و نظام دلخواه‌شان از راه خشونت و ایجاد وحشت در میان مردم که به هیچ معیار حقوقی و حتا مصلحتی بین‌الملل هم‌خوانی ندارد، ایجاد کنند.
در ادامۀ این بحث همچنان وی این گروه را یک گروه مزدور دانسته و افزود که گروه طالبان به منافع کشورهای مختلفی که از طریق افغانستان نفع‌برداری می‌کنند، پشتیبانی می‌شوند.
این برنامه با دعاییه‌‌یی توسط مولوی فضل‌جلال “عاصم” و عصرانۀ مفصل به پایان رسید.
فردین فرهمند/ پنجشیر

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا