خبر

رییس‌جمهور غنی: بخش زیادی از توافق‌نامۀ امریکا و طالبان مبهم است

راه مدنیت: محمداشرف‌غنی؛ رییس‌‌جمهوری کشور در مورد اعمار صلح در دانشگاه کابل صحبت می‌کرد، گفته که بخش‌های زیادی از توافق‌نامۀ صلح میان امریکا و گروه طالبان در دوحه امضا شده، مبهم است.

قسمتی از سخنرانی آقای غنی شب گذشته سه شنبه (۲۳جدی) نشر شد، او با اشاره در مورد توافق‌نامه صلح امریکا و گروه طالبان گفت: «این توافق‌نامه یک ابهام سرتاسری دارد، به داکتر صاحب خلیلزاد صد دفعه گفتم که این ابهام باید وضاحت داشته باشد؛ اما آن‌ها تاکید داشتند که آن‌ها با همه دنیا موافقه کرده‌اند، بنابراین موافقه روی روند سیاسی، بخش اول و کلیدی است.»

همچنین وی در بخشی دیگر از صحبت‌هایش تصریح کرد که صلح به شعار و عوام‌فریبی صورت نمی‌گیرد، صلح هم معمار می‌خواهد و هم انجنیر و هم طراح.
او با بیان این که صلح یک دسپلین واضح است، گفت: ۵۰ فیصد پیمان‌های صلح بعد از ۵ سال به شکست مواجه شده است.
آقای غنی در این خصوص، تصریح کرد: صلح فیشن و شعار نیست، یک دسپلین واضح است که نیاز به معمار، انجنیر و طراح دارد.
رییس‌ جمهور غنی می‌گوید فیصله آخری در باره صلح را ملت می‌کند و از همه مهم‌تر در صلح هر افغان شامل است، فیلصله آخری در باره صلح را ملت افغانستان می‌کند.
همچنین رییس‌جمهوری حاکمیت قانون را پایه‌ اساسی اعمار صلح خوانده و بیان داشت که حدود و صلاحیت رییس ‌جمهور را قانون اساسی تعیین می‌کند، هر کسی که می‌گوید ما خارج از قانون اساسی اقدام کرده می‌توانیم، این در حقیقت اعلام بغاوت است.

توافقنامۀ صلح امریکا و گروه طالبان در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ در قطر امضا شد. براساس این توافقنامه بیش از پنج هزار زندانی گروه طالبان از زندان‌های کشور آزاد شدند و همچنین زمینه برای آغاز گفتگوهای صلح میان افغان‌ها نیز مساعد شد.

به تلگرام راه مدنیت بپیوندید: https://t.me/madanyatdaily
در این توافق‌نامه، امریکا تعهد کرده که امریکا باید تمام نیروهایش را تا اول ما می سال جاری میلادی از افغانستان خارج کند و طالبان نیز متعهد شده که بر نیروهای امریکا در کشور حمله نکنند. این موضوع با انتقاد تند شهروندان کشور و سیاسیون روربر شد. امریکا از بعد از حمله ۱۱سپتمبر با صدهزار نیرو وارد کشور شد، اما در حال حاضر شمار نیروهای امریکایی در افغانستان به چهارهزار و ۵۰۰تن می‌رسد.

پیش از این، سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری نیز این توافقنامه را مورد انتقاد قرار داده و گفته بود که دولت در قبال این توافقنامه هیچ نوع مسوولیتی ندارد؛ زیرا این توافقنامه میان امریکا و طالبان امضا شده‌ است.

در عین حال، گروه طالبان هم چندی پیش با نشر اعلامیۀ از جو بایدن؛ رییس‌جمهوری منتخب امریکا خواست که به این توافقنامه متعهد باقی بماند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا