خبر

ثثبیت بیش از ۲۰۰ساحه معدن کوچک و بزرگ طی سال مالی ۱۳۹۹۹

راه مدنیت: هارون چخانسوری، وزیر معادن و پترولیم کشور می‌گوید که در سال مالی ۱۳۹۹ بیش از ۲۰۰ساحه معدن کوچک و بزرگ در ۱۶ولایت تثبیت شده است.
آقای چخانسوری امروز چهارشبنه (۸دلو) در برنامه حساب‌دهی دولت به ملت گفت که در سال مالی ۱۳۹۹، مبلغ ۲.۴میلیارد افغانی عواید غیر مالیاتی از بابت مدیریت ۹۵قرارداد در مرکز و ولایات جمع‌آوری نموده که بیشتر از هدف تعیین شده برای این وزارت در سال جاری می‌باشد.
او در ادامه تاکید کرد که از عواید به دست آمده، مبلغ ۱۱۸میلیون افغانی آن از مقروضیت‌های ۱۲شرکت معدن کاری که از ۱۳۹۳الی ۱۳۹۹باقی مانده بود، جمع‌آوری گردیده است.
وزیر معاون و پترولیم می‌افزاید که این وزارت در سال مالی ۱۳۹۹مجموعاً ۲۰۱ساحه معدن با مقیاس کوچک و بزرگ را که شامل مواد ساختمانی، تزییناتی، نفرایت، پولی میتال و مس می‌گردد، در ۱۶ولایت تثبیت نموده و همچنان مطالعات محیط‌زیستی قبل از معدن کاری و تثبیت ساحات آسیب‌پذیر از خطرات طبیعی و تعیین پارامترهای محیط زیستی را روی هشت معدن دیگر اجرا کرده است.
آقای چخانسوری، اعطای دو قرارداد معدن‌کاری به مقیاس بزرگ برای شرکت‌های معدن‌کاری، صدور ۱۶جواز معدن‌کاری به مقیاس کوچک در بخش‌های سنگ‌‌های تزییناتی و مواد ساختمانی و اخذ منظوری ۶۷ساحه مختلف به شمول ۳۱ساحه معدن‌کاری خودسر از شورای عالی اقتصادی به هدف اعطای جواز را از دست‌آوردهای عمده این وزارت در زمینه اعطای قراردادها عنوان نمود.
از سویی هم، او تصریح کرد که مطابق استراتیژی رسمی‌سازی معدن‌کاری‌های غیرقانونی، ۷۴۵فعالیت‌های معدن‌کاری غیرقانونی در ۳۴ولایت کشور سروی و شناسایی شده، پلان تطبیقی آنها ترتیب و گزارشات این ساحات به شورای امنیت ملی، وزارت امور داخله و ریاست عمومی امنیت ملی شریک گردیده است.
وزیر معادن و پترولیم همچنان گفت که تعهدات چارچوب حساب‌دهی مقابل جینوا، تعهدات مربوط بانک جهانی در بخش برنامه تشویقی، کمک‌های بلاعوض انکشافی، پالیسی، پلان عمل بهبود اجراات مالی و تکمیل سفارشات کمیته میک، از فعالیت‌های وزارت معادن و پترولیم در راستای تعهدات ملی و بین‌المللی می‌باشد.
همچنین وی افزود که وزارت معادن و پترولیم در سال مالی ۱۳۹۹، هفت پروژه عمدۀ انکشافی را در ولایات مختلف پلان نموده که از آن جمله دو پروژه آن صد درصد تکمیل و کار پنج‌پروژه آن بیشتر از۹۰درصد پیش‌ رفته است.
این در حالی‌ست که آقای چخانسوری چندی قبل گفته بود که استخراج غیرقانونی معادن را به سه دسته تقسیم کرده بود که «اول؛ مردمی که از استخراج معدن تغذیه می‌کنند و این مردمی هستند که فقیر هستند، دوم؛ زورمندان هستند که در برخی مناطق به معدن چشم دوخته و بدون اجازه و بدون مالیات استخراج می‌کنند، سوم؛ دشمنان مردم افغانستان هستند که تروریزم را تقویت می‌کنند.»
وی تاکید کرده بود که کار مشترک با نیروهای امنیتی برای جلوگیری از استخراج‌ غیرقانونی معادن ادامه دارد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا