خبر

کاهش ۲۱درصدی تلفات افراد ملکی؛ کشته‌شدن ۲۹۵۸تن در سال ۲۰۲۰

راه مدنیت: کمیسیون مستقل حقوق بشر کشور با نشر آماری از کشته و زخمی‌شدگان افراد ملکی در ۲۰۲۰میلادی، گفت که در این سال دوهزار و ۹۵۸غیر نظامی کشته و پنج‌هزار و ۵۴۲نفر دیگر زخمی شده‌اند. طبق این آمار تلفات افراد ملکی در مقایسه با سال ۲۰۱۹میلادی، ۲۱درصد کاهش یافته است.
این کمیسیون امروز چهارشنبه (۸دلو) با نشر گزارشی گفته که در جمع قربانیان، پنج‌ هزار و ۵۳۹مرد، ۸۴۷زن و دوهزار و ۱۹طفل شامل اند.
در ادامه آمده که جنسیت ۹۵تن از کشته و زخمی شدگان، تثبیت نشده‌است.
طبق کمیسیون مستقل حقوق بشر، آمار تلفات افراد ملکی نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰میلادی، به صورت اوسط، در هر شبانه‌روز، هشت‌تن از افراد ملکی کشته و ۱۵تن دیگر زخمی شده‌‌اند.
در ادامه گزارش آمده که تلفات افراد ملکی در سال ۲۰۲۰میلادی نسبت به ۲۰۱۹، ۲۱درصد کاهش یافته است. شمار تلفات غیر نظامیان در سال ۲۰۱۹میلادی، ۱۰هزار و ۷۷۲تن گزارش شده که شامل دوهزار و ۸۱۷کشته و هفت‌هراز و ۹۵۵تن دیگر شدند.

عاملان تلفات غیر نظامیان در سال ۲۰۲۰
براساس یافته‌های کمیسیون حقوق بشر کشور، از کل تلفات افراد ملکی در سال ۲۰۲۰میلادی، ۵۳درصد آن توسط گروه طالبان، ۱۵فیصد توسط نیروهای حکومتی و حامیان بین‌المللی دولت و پنج‌درصد توسط گروه داعش صورت گرفته است.
در گزارش آمده که عامل ۲۵درصد تلفات افراد ملکی نامعلوم است و دو درصد تلفات، بر اثر راکت‌پراکنی نیروهای پاکستانی در ولایت‌های کنر، خوست، پکتیکا و قندهار صورت گرفته‌‌است.
طبق آمار در سال ۲۰۲۰میلادی، بر اثر حملات گروه طالبان، در کال ۴چهارهزار و ۵۶۷تن از افراد ملکی کشته و زخمی شدند. این آمارها در سال ۲۰۱۹میلادی به هفت‌هزار و ۷۲۷تن می‌رسید.
کمیسیون حقوق بشر تاکید کرد که بر بنیاد آمار به دست آمده، در تلفات افراد ملکی ناشی از حملات گروه داعش نیز ۲۱درصد کاهش آمده و در سال ۲۰۲۰میلادی، جمعا ۴۰۳تن از افراد ملکی، در نتیجه حملات گروه داعش، کشته و زخمی شده‌اند.
در این‌ در حالی‌ست که گروه داعش در سال ۲۰۱۹میلادی، تعداد ۵۱۵تن را کشته و زخمی کرده بود.
براساس گزارش‌‎ها تلفات افراد ملکی ناشی از حملات نیروهای حکومتی و حامیان بین‌المللی دولت، ۱۶درصد کاهش یافته است؛ اما کمیسیون حقوق بشر با ابراز نگرانی گفته که در تلفات افراد ملکی که عاملان آن معلوم نیست و هیچ گروهی مسوولیت را به دوش نگرفته است، حدودا بیشتر از دو چند (۱۱۷ درصد) افزایش یافته است.
این در حالی است که تروهای هدفمند در شهرهای کشور به شدت افزایش یافته است. در کنار نیروهای امنیتی، فعالان مدنی و خبرنگاران هم هدف این ترورها هستند. کمیسیون حقوق بشر در این مورد گفته که یافته‌های این کمیسیون نشان می‌دهد، که با استفاده از این روش، عمدتاً، کارکنان ملکی دولت، خبرنگاران، اعضای جامعۀ مدنی، علمای دینی، ‌شخصیت‌های متنفذ‌ و سرشناس، اعضای شورای ملی و مدافعان حقوق‌بشر، قربانی شده‌اند.
در سال ۲۰۲۰، با استفاده از این روش، مجموعاً دوهزار و ۲۵۰تن کشته و زخمی شده‌اند، که شامل یک‌هزار و ۷۸کشته و یک‌هزار و ۱۷۲زخمی می‌باشد.
مسوولیت حملات هدفمند را هیچ گروهی بر عهده نمی‌گیرد؛ اما حکومت تاکید دارد که کار طالبان است. این گروه همواره ادعای حکومت را تکذیب می‌کند.
از سویی هم، کمیسیون حقوق بشر از تمامی طرف‌های جنگ در کشور می‌خواهد که گفتگوهای صلح را سرعت بخشند ‌و هرچه زودتر آتش‌بس همه‌جانبه و سراسری را برقرار‌ کرده، از تشدید خشونت‌ها به‌حیث ابزار امتیاز در مذاکره استفاده نکنند.
همچنین این کمیسیون تاکید کرد که باید طرف‌های درگیر، به موازین و قواعد حقوق بین‌الملل ‌بشردوستانه پایبند بوده و مفاد و معیارهای کنوانسیون‌های ۱۹۴۹ژنیوا و پروتکل‌های الحاقی آن ‌را در جریان منازعات مسلحانه رعایت کنند.
کمیسیون حقوق بشر از طرف‌های منازعه خواسته که از جنگ در محلاتی که به‌افراد ملکی آسیب‌ وارد می‌کند، خودداری کنند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا