خبر

رولا غنی: صلحی پایدار است که دست‌آوردهای زنان حفظ و حمایت گردد

راه مدنیت: رولاغنی، بانوی اول کشور به مناسبت هشتم مارچ، روز جهانی زن، می‌گوید: زنان افغان درک نموده‌اند که تنها زیر چتر نظام جمهوریت می‌توانند دست‌آوردهای‌ خود را حفظ کنند.
رولا غنی، یک‌شنبه (۱۷حوت) در یک پیام ویدیویی به مناسبت روز جهانی زن گفت که زنان افغان نسبت به ده سال گذشته، پیشرفت و ترقی زیادی کردند و آن‌ها اکنون می‌توانند، نظریات‌شان را به شکل واضح و مسلکی بیان کنند. «در بحث‌ها با منطق تمام حرف بزنند و موضوعات را به گونۀ درست آن تحلیل کنند. از اینکه به همه رفتار محترمانه دارند، جانب مقابل خود را وا می‌دارند تا برای شان احترام بگذارند.»
به گفتۀ بانوی اول، زنان افغان با قوت و شهامت در مقابل طرح اولی دوحه که همانا نادیده گرفتن دست‌آوردهای زنان بود، ایستادگی کردند و این شهامتی بود که آن‌ها از خود نشان دادند.
رولاغنی با اشاره به گفتگوهای صلح جاری به صراحت بیان کرد: «از اینکه زنان دلیر افغان درک نموده که تنها زیر چتر نظام جمهوریت می‌توانند دست‌آوردهای‌شان محفوظ بماند. چون ماه قبل جمعی از زنان افغان در خیمه لویه جرگه جمع شدند و با صدای واحد از نظام جمهوریت دفاع کردند و تاکید نمودند که صلحی پایدار است که دست‌آوردهای زنان افغان در آن حفظ و حمایت گردد.»
او همچنان علاوه کرد که زنان شجاع افغان ثابت ساختند که نه‌تنها در روند صلح حضورشان حتمی و ضروری است؛ بل با قوت و وحدت می‌توانند هر مساله‌یی را به شکل منطقی و مسالمت‌آمیز حل نمایند.
در همین حال، حسینه صافی، سرپرست وزارت زنان در مراسم گرامی‌داشت از روز جهانی زن در کابل گفت که زنان افغان نه‌تنها در افغانستان؛ بل در سطح منطقه ثابت کردند که نقش مهم و موثر در نگهداشت هویت خود از هر آدرسی دارند و این هویت را با اشتراک‌شان در برنامه‌های حکومت و سکتورهای مختلف ثابت کردند.
او تصریح کرد که حکومت و به‌ویژه وزارت زنان به‌دنبال ایجاد نقشۀ راه به‌منظور توان‌مندی اقتصادی زنان در سطح حکومت است و به همین خاطر حکومت شورای عالی زنان را ایجاد کرد؛ ایجاد این شورا یکی از تعهدات حکومت به جامعۀ بین‌المللی بود که به آن عمل نمود.
خانم صافی تاکید ورزید که در سال ۱۴۰۰، حکومت یک چارچوب منظم و منسجمی را به‌نام «دومین سند چارچوب صلح و انکشاف» با مشورۀ زنان تهیه کرده است و این سند دو هدف اساسی دارد: نخستین هدف آن مساوات و برابری زنان است و هدف دوم آن توان‌مندی زنان می‌باشد که براین اساس، زنان را به سوی صلح‌سازی، ملت‌سازی و مارکیت‌سازی سوق می‌دهد.
حسینه صافی افزود: «در جایی‌که صلح باشد، ملت راحت می‌باشد. در جایی‌که مارکیت باشد، ملت سر پای خود ایستاد می‌شود، وقتی ملت سر پا ایستاد شد، مملکت سر پای خود ایستاد می‌شود.»
او از جامعۀ جهانی خواست که برای تطبیق دومین سند چارچوب صلح و انکشاف، افغانستان را در عملی‌شدن این سند حمایت کند تا همان دست‌آوردهایی که امروز شاهد آن هستیم، محفوظ بماند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا