خبر

عبدالله: کاستی‌های موجود، موضع حکومت را در مذاکره با طالبان ضعیف ساخته است

راه مدنیت: عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی می‌گوید که کمی‌ها و کاستی‌های موجود در نظام سیاسی، موضع حکومت را در مذاکره با طالبان ضعیف ساخته است.
عبدالله عبدالله، امروز یک‌شنبه (۱۷حوت) در مراسم گرامی‌داشت از روز جهانی زن که در سپیدار برگزار شده بود، گفت: ده سال پیش هم مسالۀ صلح با همین خواسته‌ها مطرح بود، اما در شرایط کنونی وضعیتی پیش آمده که زمینه برای گفتگوها مساعد شد؛ پیشرفتی که مردم از گفتگوهای صلح توقع داشت، صورت نگرفته است.
او با اشاره به مطرح شدن طرح حکومت مشارکتی در افغانستان تاکید کرد که نباید کسی از بیان نظریات خوف و ترسی داشته باشد؛ نظریاتی‌که مطرح می‌شود، باید روی آن بحث شود و چیزی‌که خواست مردم می‌باشد، جستجو گردد.
آقای با بیان اینکه باید پروسۀ صلح سرعت یابد، گفت: دلیلی‌ که تاهنوز این روند سرعت نداشته، کم‌کاری یا ناتوانی تیم مذاکره‌کننده دولت نبوده است؛ این روند باید حمایت شود و سرعت پیدا کند.
به گفتۀ عبدالله عبدالله، همین طرحی‌ که مطرح شده (طرح حکومت مشارکتی یا انتقالی) به حیث یکی از نظریات برای سرعت بخشیدن به پروسۀ صلح است. عبدالله ادامه داد که این موضوع را با دقت در تمام سطوح حکومت مطرح می‌کند.
او افزود: «توقع ما این است که فردا وقتی با طالبان به یک نتیجه می‌رسیم و سرانجام در یک نظام باید کار کنیم. این شده نمی‌تواند که یک سیستم برای طالبان و یک سیستم برای ما، ولو جنگ ختم شده باشد. به عنوان یک دولت مستقل باید در یک چارچوب کار کنیم.»
رییس شورای عالی مصالحه همچنان خاطرنشان کرد که دولت و طالبان دو طرف قضیه جنگ هستند و در این میان، کمی‌ها و کاستی‌هایی در دولت افغانستان وجود دارد که موضع حکومت را در مذاکره با طالبان ضعیف ساخته است. «پراکندگی‌که در سطح سیاسی وجود دارد، خود این کمک نمی‌کند که یک قوت را در تمثیل اراده مردم نشان بدهد. به این‌ها باید رسیدگی شود.»
عبدالله عبدالله بیان کرد که توقعات مردم و دولت افغانستان در گفتگوهای صلح رسیدن به یک نتیجه است که مردم با فکرها و باورهای متفاوت در صلح باهم زندگی کنند؛ اگر یک طرف فکر می‌کند که در جنگ مسلط می‌شود و با استفاده از فرصت‌هایی‌که پیش می‌آید که البته شاید موقتی باشد، این موضوع راه را برای رسیدن به صلح جدا می‌سازد. «اساسی‌ترین مساله ایجاد باور و اعتماد در بین مردم است، وقتی می‌گوییم که مالک پروسۀ صلح مردم باشد، این باید در عمل صورت گیرد.»
او در مورد نقش زنان در قضایای افغانستان تاکید نمود که زنان افغان یک طرف جنگ هستند؛ وقتی حقوق آن‌ها پایمال و به زنان توهین می‌شود، آن‌ها باید در این راستا تلاش و مبارزه کنند.
فردا هشتم مارچ، مصادف است با روز جهانی زن. این روز در حالی فرامی‌رسد که نیمی از جمعیت زنان افغانستان قربانی خشونت‌ها، فرهنگ و عنعنات ناپسند شده‌اند. بر بنیاد آمارها، در یک سال اخیر بیش از صد زن افغان به‌دلیل خشونت‌های خانوادگی و بی‌ثباتی در جامعه، جان‌های‌شان را از دست داده‌اند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا