خبر

افغانستان در معرض گرسنگی حاد

راه مدنیت: دومینیک برجن، رییس سازمان غذا و زراعت ملل متحد هشدار می‌دهد که در حال حاضر ۱۷۴میلیون نفر از گرسنگی حاد در سراسر جهان رنج می‌برند و اگر کمک‌های فوری جامعه جهانی به این کشورها نرسد، امکان دارد این تعداد افراد به‌دلیل گرسنگی بمیرند.

در گزارش سازمان غذا و زراعت ملل متحد آمده که افغانستان، لبنان، یمن، سودان جنوبی، نایجریای شمالی و هایتی از جمله کشورهایی‌اند که در معرض خطر گرسنگی حاد قرار دارند.

دومینیک برجن می‌گوید که درگیری و خشونت‌های مسلحانه از جمله علل‌های گرسنگی حاد در جهان می‌باشند.

همچنین او علاوه کرد که تاثیرات اقتصادی شیوع کویید۱۹ هنوز پابرجاست و در سال۲۰۲۱ نیز اکثر این کشورها از تاثیرات اقتصادی این همه‌گیری آسیب‌پذیر خواهند بود.

گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد که بیش از ۳۴میلیون نفر در حال حاضر در وضعیت حاد کمبود غذایی و بسیاری از آن‌ها در پرتگاه قحطی قرار دارند. در گزارش آمده که در بعضی از بخش‌های سودان جنوبی و یمن، مردم از قبل در معرض گرسنگی و مرگ قرار داشتند.

سازمان غذا و زراعت و برنامه جهانی غذا ملل متحد از اهداکنندگان بین‌المللی خواستار کمک پنج میلیارد دالری برای جلوگیری از مرگ ۳۴میلیون انسان در معرض قحطی شدند.

از سویی هم، انالیسا کانتی، رییس برنامهٔ جهانی غذا در جینوا تاکید کرد: «افرادی‌که با شرایطی مانند قحطی روبرو هستند، دارایی خود را تمام کرده، معیشت خود را از دست داده، غذای کافی ندارند و بیشتر فرزندان‌شان به سوءتغذی مبتلا شده‌اند.»

وی با اظهار تاسف بیان داشت که دریچۀ جلوگیری از این وضعیت اسفبار به سرعت در حال بسته شدن است.

گزارش سازمان ملل متحد در حالی نشر می‌گردد که حکومت افغانستان با افتتاح بند آبی کمال‌خان به مردم وعده داده که روی برنامه‌های زراعتی، تولید و صادرات اقلام زراعتی تمرکز خواهد کرد، اما آگاهان اموری اقتصادی به این باور هستند که بهترین راه برای جلوگیری از قحطی و گرسنگی مکانیزه و مدرن‌سازی زراعت می‌باشد.

شعیب رحیم، آگاه امور اقتصادی در صحبت با روزنامه راه مدنیت گفت که برای جلوگیری از گرسنگی حاد باید دولت امکانات زراعتی را برای مردم فراهم کرده تا آنها به کشت و تولید محصولات زراعتی مصروف و از مناطق‌شان بی‌جا نگردند.

آقای رحیم به این باور است که مکانیزه کردن پروسه زراعت یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از گرسنگی و قحطی در کشور می‌باشد، اما متاسفانه حکومت در سال‌های گذشته در این قسمت سرمایه‌گذاری قابل توجهی انجام نداده است.

او با اشاره به افتتاح بند آبی کمال‌خان و دیگر بندهای آبی تاکید کرد: با ایجاد بندهای آبی، امید می‌رود حکومت روی مکانیزه‌شدن زراعت و برنامه مدرن نیز کار کنند.

وی افزود که دولت‌ باید برای ولایت‌های دوردست امکانات پروسس مواد غذایی، تولید صنایع دستی و امکانات رشد صنعت را از طریق انرژی آفتابی مهیا نموده تا مردم خودشان بتوانند موادغذایی اولیه‌شان تولید و پروسس کنند.

این آگاه امور اقتصادی می‌گوید که بخشی از رفاه و رشد اقتصاد به امنیت و آرامش بستگی دارد، حکومت برای جلوگیری از گرسنگی و فرار مردم، امنیت را تامین کنند، زیرا مردم نمی‌توانند در سایه جنگ برنامه‌های انکشافی را تطبیق کنند.

آقای رحیم تصریح کرد که اگر درگیری و خشونت در کشور بیش از این ادامه پیدا کند، مردم مجبور خواهد شد تا از مناطق‌شان بی‌جا شده و این موضوع به گرسنگی زودرس کمک خواهد شد.

از سویی هم، افغانستان زمستان کم‌بارشی را پشت سر گذاشت. مقامات مسوول می‌گویند که این موضوع به خشک‌سالی بیشتر خواهد انجامید. رییس‌جمهور غنی نیز چند روز قبل در مراسم جشن دهقان از بروز خشک‌سالی و همچنین جاری شدن سیل در کشور ابراز نگرانی کرد و گفته بود که اولویت امسال مدیریت آب افغانستان خواهد بود.

مرتضی پژواک

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا