خبر

غنی: زراعت و مال‌داری اساس ثبات جامعه است

محمداشرف‌غنی، رییس‌جمهوری در مراسم آغاز کار احداث باغ‌های متراکم با اشاره به پیشرفت بخش باغ‌داری افزود: «زراعت، باغ‌داری و مال‌داری اساسات ثبات جامعه ما را تشکیل می‌دهند، بدون توجه واضح به‌زراعت، مال‌داری و باغ‌داری پیشرفت مشکل است. اکثر قاطع مردم ما زندگی خود را از همین راه تامین می‌کنند.»

رییس‌جمهور همچنان بیان کرد که دهلیز هوایی ساخته شده و بیشترین صادرات کشور را اقلام زراعتی تشکیل می‌دهد.

به گفتۀ وی، مشکل اصلی برای محصولات زراعتی کشور، نبود بازار نیست، بل مراکز پروسس است. همچنان رییس‌جمهوری تاکید کرد که باید در این زمینه کار و مراکز پروسس ساخته شوند.

آقای غنی در بخشی از صحبت‌هایش تاکید کرد که سرمایه‌گذاری سکتور زراعت و باغ‌داری، زمینه اشتغال را برای صدهاهزار خانواده فراهم می‌سازد و اقتصاد رسمی را تقویت می‌نماید.

رییس‌جمهور غنی علاوه کرد که «یک ذهنیت نادرست به‌وجود آمده که گویا جوانان در زراعت آینده ندارند. برعکس، جوانان در عرصه زراعت آینده خوب دارند؛ زیرا زمین، هوا و میوه‌ افغانستان مشخصات متفاوت در سطح جهان دارد.»

از سویی هم، انوارالحق احدی، وزیر زراعت، آب‌یاری و مال‌داری در این مراسم از سکتور زراعت و باغ‌داری به‌عنوان یکی از ستون‌های اساسی زراعت یاد کرد و گفت که به اساس اولویت‌های اساسی، وزارت زراعت در سکتور باغ‌داری، کار ساخت بیش از یک‌هزار و ۲۰۰هکتار باغ جدید را در ۱۳ولایت آغاز کرده است.

او علاوه کرد این باغ‌ها که شامل باغ‌های متراکم و غیرمتراکم می‌باشند که در آینده منجر به‌افزایش تجارت میوه می‌شود و صادرات زراعتی را که بخش عمده صادرات کشور را تشکیل می‌دهد، افزایش می‌دهد.

آقای احدی تاکید کرد که وزارت زراعت ضمن احداث این باغ‌ها، امسال در نظر دارد که باغ‌های بیشتری احداث کند.

وی افزود که احداث ۳۰هزار هکتار باغ تجارتی پسته، هفت‌هزار هکتار باغ ستروس، باغ‌‌های خرما، عناب و برخی از میوه‌‌های دیگر از جمله اولویت‌های اساسی این وزارت است.

وزیر زراعت می‌افزاید که با احداث ۳۰‌هزار هکتار باغ پسته، افغانستان طی چند سال آینده می‌تواند به ارزش هفت‌صد میلیون دالر از این مجرا عاید داشته باشد.

همچنین او تصریح کرد که سکتور باغ‌داری رشد مثبت داشته و در حال حاضر حدود دو میلیون نفر در این سکتور کار می‌کنند.

طبق گفته‌های وی، در چند سال گذشته، تنها از طریق برنامه ملی باغ‌داری و مال‌‍‌داری وزارت زراعت بیش از ۴۰هزار هکتار باغ‌ جدید میوه، حدود هشت‌هزار هکتار باغ پسته احداث و همچنان بیش از ۹۰هزار هکتار باغ‌های کهنه احیا و بازسازی شده است.

در عین حال، رییس‌جمهور غنی، سال ۱۴۰۰را به‌نام سال «ثبات و تحرک» نام‌گذاری کرده و قرار است در هفده هفته اول این سال، صد مژده به شهروندان کشور بدهد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا