خبر

«وقت آن است که به طولانی‌ترین جنگ امریکا پایان دهیم»

(سخنرانی بایدن برای اعلام عقب‌نشینی از افغانستان)

ترجمه: راه مدنیت/ منبع: اندپندنت

در بخش‌هایی از سخنان خود، رییس‌جمهور اعلام کرد گسترش یا تداوم حضور نظامی ما در افغانستان، به امید ایجاد شرایط ایده‌آل برای عقب‌نشینی نیروهای امریکایی پایان یافته است.

رییس‌جمهور جو بایدن اعلام کرد که «پس از حضور ۲۰ساله در این کشور و تلاش طولانی‌مدت برای عقب‌نشینی نیروهای نظامی، وقت آن رسیده است که سربازان امریکایی از افغانستان برگردند.

انتظار می‌رود رییس‌جمهور پیش از بیستمین سالگرد حملات تروریستی، همه نیروهای امریکایی را تا ۱۱سپتمبر از افغانستان خارج کند.

وی گفت: «ما نمی‌توانیم چرخه گسترش یا تداوم حضور نظامی خود را در افغانستان به امید ایجاد شرایط ایده‌آل برای عقب‌نشینی ادامه دهیم و انتظار نتیجه‌یی متفاوت داشته باشیم.»

«من چهارمین رییس‌جمهور امریکا هستم که حضور نیروهای امریکایی را در افغانستان رهبری می کنم، پیش از من دو جمهوری‌خواه و دو دموکرات این وظیفه را به عهده داشتند. در ادامه اظهارات خود، او گفت: «من این مسوولیت را به شخص پنجمی نخواهم سپرد.»

وی اضافه کرد که «زمان پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ امریکا فرا رسیده و زمان بازگشت نیروهای امریکایی به خانه است.

وی همچنین تاکید کرد که «کار دیپلماتیک و بشردوستانه کشور و همچنین پشتیبانی ما از دولت افغانستان و نیروهای دفاع ملی و امنیتی افغانستان ادامه خواهد داشت. آقای بایدن گفت که ایالات متحده و متحدانش در حال آموزش و تجهیز نزدیک به ۳۰۰هزار نفر پرسونل برای ادامه جنگ دلیرانه از کشورشان و دفاع از مردم افغانستان هستند.»

ایالات متحده همچنین از گفتگوهای صلح بین افغانستان و طالبان از طریق سازمان ملل حمایت خواهد کرد.

آقای بایدن می گوید: «ما به دلیل حمله وحشتناکی که ۲۰سال پیش اتفاق افتاد ، به افغانستان رفتیم. این مساله نمی‌تواند توضیح دهد که چرا ما باید در سال۲۰۲۱ در آنجا بمانیم …. به جای ادامه جنگ با طالبان، ما باید بر روی چالش‌هایی تمرکز کنیم که وضعیت و حصول ما را تا به امروز و سال های پیش رو تعیین می‌کند.»

تعداد نیروهای امریکایی در افغانستان از حدود ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ نوسان داشته است. همچنین حدود ۷۰۰۰ نیروی دیگر در کشور وجود دارد که بیشتر آنها از نیروهای ناتو هستند.

دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، جن پسکی روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت که آقای بایدن بر عقیده خود استوار است که از نظر وی «راه حل نظامی برای افغانستان وجود ندارد، ما مدت زیادی است که در آنجا هستیم.»

وی گفت: «او همچنان به حمایت از طرفین مذاکرات متعهد است. وی همچنین معتقد است که باید منابع خود را معطوف به مبارزه با تهدیداتی کنیم که امروزه، تقریبا ۲۰ سال پس از آغاز جنگ ، با آن روبرو هستیم.»

دولت دونالد ترمپ در مذاکرات با طالبان مهلت اول می را برای عقب‌نشینی تعیین کرده بود.

در اولین کنفرانس مطبوعاتی رسمی خود به عنوان رییس‌جمهور، آقای بایدن گفت که دلایل تکتیکی، امریکا را از عقب‌نشینی کامل نیروهای امریکایی تا آن تاریخ باز می‌دارد، اگرچه وی انتظار نداشت که در سال ۲۰۲۲ هیچ نیروی نظامی در افغانستان باقی بماند.

مهلت قطعی تعیین‌شده در سپتامبر، دو دهه‌ جنگی را که باعث کشته‌شدن بیش از ۲۲۰۰سرباز امریکایی، زخمی شدن ۲۰هزار نفر دیگر و هزینه حدود ۱ تریلیون دالر شده است، متوقف می‌کند.

بر اساس گزارش‌های مستمر کمیسیون مستقل حقوق بشر در افغانستان، بیش از ۹۳هزار افراد ملکی از جمله زنان و کودکان کشته یا زخمی شده‌اند. در میان تلفات غیرنظامیان، ۳۱هزار۴۲۵ کشته و ۶۲هزار۰۶۷ زخمی وجود دارد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا