گزارش

ایتلاف زنان برای تغییر: شورای امنیت به‌معافیت سفر برای مقامات طالبان پایان دهد

راه مدنیت: جمعی از زنان افغانستان با صدور اعلامیه‌ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهد که به معافیت سفر 13تن از مقام‌های طالبان پایان دهد.

ایتلاف زنان افغان برای تغییر روز گذشته طی اعلامیه‌ای از شورای امنیت سازمان ملل خواهان تحریم دوبارۀ 13مقام طالبان شدند که از قطع‌نامۀ2011 این سازمان معاف شده بودند.

بر بنیاد قطع‌نامۀ2011 شورای امنیت سازمان ملل 135نفر از مقام‌های طالبان مشمول تحریم‌هایی از جمله سفر و مسدود شدن دارایی‌اند. اما سیزده مقام طالب پس از آن از فهرست تحریم خارج شدند که آن‌ها بتوانند در مذاکرات صلح با همه اقشار افغانستان برای حل و فصل سیاسی جنگ در کشورهای مختلف شرکت کنند.

ایتلاف زنان افغان برای تغییر بدین باور است که طالبان با این‌که بر افغانستان تسلط یافته‌اند اما این گروه به مذاکرات صلح با همه اقشار کشور وارد گفتگو نشده و بحران سیاسی کشور نیز حل و فصل‌نشده باقی مانده است.

در اعلامیه این گروه آمده که طالبان به وعده‌های خود مبنی بر تضمین و رعایت حقوق زنان پشت پا زده است. این گروه دختران را از تحصیل محروم کرده، زنان را از موسسات دولتی حذف و برای سفر آن‌ها همراهی قیم مرد را الزامی کرده‌اند.

ایتلاف زنان برای تغییر می‌گوید زنان تحت حاکمیت طالبان نه‌تنها دست‌آوردهای 20سال گذشته را از دست داده که طالبان شرایط عکس آن را اعمال کرده است.

به گفته این ایتلاف، زنان در جایگاه پایین‌تر تنزل یافته و اعتراض زنان منجر به بازداشت خودسرانه، شکنجه و کشتار هدفمند طالبان قرار می‌گیرد.

این زنان تاکید می‌کنند که با انحلال وزارت امور زنان و کمیسیون مستقل حقوق بشر توسط طالبان، هیچ میکانیزمی برای حمایت و حفاظت از زنان وجود ندارد و زنان به‌دلیل محدودیت‌های جنسیتی در تگنا قرار گرفته‌اند.

در اعلامیه نیز آمده که از زمان تحویل افغانستان به طالبان، تلفات انسانی، حملات علیه اقلیت‌های قومی-مذهبی به‌ویژه شیعیان و سیک‌ها به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. حضور داعش و کشته‌شدن ایمن‌الظواهری نشانۀ این است که افغانستان بار دیگر لانه تروریسم جهانی گشته که پیامد آن متوجه منطقه و جهان است.

عکس: AFP

ایتلاف زنان برای تغییر از طالبان می‌خواهد که به حقوق بشر، حقوق زنان و اقلیت‌های مذهبی و قومی احترام بگذارد و به آن‌ها گوشزد می‌کند که مشروعیت تنها از طریق آرای مردم می‌تواند حاصل شود.

همچنان این گروه از زنان تاکید می‌کند که ممنوعیت سفر بر طالبان و تحریم‌های شورای امنیت دوباره اعمال شود تا با فشار سیاسی بر طالبان، این گروه وادار به تغییر رویکرد خود شود و به میز گفتگوها برگردد.

اعلامیه از کشورها می‌خواهد که آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت بشناسند و جامعه بین‌المللی در کنار مردم افغانستان بمانند و به طالبان بفهماند که این گروه بدون مشروعیت داخلی جایگاهی در جامعه بین‌المللی ندارد.

ایتلاف زنان برای تغییر در اوایل امسال در خارج از افغانستان راه‌اندازی شد که خواهان حکومت فراگیر با قانون اساسی و برابری حقوق شهروندی است.

سیمین کابلی

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا