گزارش

وزیر خارجۀ آلمان: با اقدامات طالبان مخالفیم

راه مدنیت: آنالنا بربوک؛ وزیر خارجه آلمان در نشستی خبری با ولادیمیر نوروف؛ وزیر خارجه اوزبیکستان، در مورد افغانستان نیز گفتگو کردند.

آنالنا بربوک در این نشست خبری مشترک گفت که آلمان با اقدام‌های طالبان مخالف است. ما معتقدیم که این گروه آزادی مردم افغانستان را ربوده‌اند.

بر بنیاد گزارش رسانه‌های اوزبیکستان، وزیر خارجه آلمان در این نشست با انتقاد شدید از طالبان، اذعان داشت «من متوجه شدم که ما و اوزبیکستان در مورد افغانستان دیدگاه‌های متفاوتی داریم؛ زیرا به اعتقاد ما، طالبان آزادی مردم افغانستان را ربوده‌اند. من با استفاده از این فرصت می‌گویم که ما با اقدامات طالبان مخالفیم، اما به کمک‌های خود به مردم افغانستان ادامه می‌دهیم.»

ولادیمیر نوروف؛ وزیر خارجه اوزبیکستان در این نشست با اشاره به اینکه تاشکند می‌خواهد به منظور جلوگیری از بحران انسانی به افغانستان کمک کند، تاکید کرد لازم است در این راستا جامعه جهانی هم اقدام کند تا دارایی‌های مسدودشدۀ افغانستان آزاد شود.

آلمان از جمله کشورهایی است که پس از روی کار آمدن گروه طالبان، بیشترین کمک‌های مختلف بشردوستانه را به آدرس مردم افغانستان داشته است.

بر اساس گزارش دفتر هماهنگ‌کنندۀ کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل، ۵۰میلیون یورو برای رسیدگی به گرسنگی و نیازمندان از طرف آلمان به مردم افغانستان کمک صورت گرفته و دولت آلمان پنج‌میلیون یوروی دیگر در سال۲۰۲۳ وعده کرده است.

دولت آلمان در مورد دیگر اعلام کرده بود که 140میلیون دالر برای زنان و کودکان نیازمند افغانستان کمک می‌کند.

سازمان ملل متحد به تاریخ 4 فبروری 2022 اعلام کرد که قرار است 140 میلیون دالر کمک‌های آلمان از طریق صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل «یونیسف» میان زنان و کودکان نیازمند افغانستان توزیع شود.

به گفته برخی سازمان‌های بین‌المللی، آلمان دومین کشور فراهم‌کنندۀ کمک‌های بشری به افغانستان است.

در آخرین مورد، دولت فدرال آلمان در یک اقدام بشردوستانۀ دیگر اعلام کرد که بر اساس یک پلان جدید، ماهانه حدود ۱۰۰۰ افغان در معرض خطر و آسیب‌پذیر را در آلمان می‌پذیرد.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه و نانسی فئزر، وزیر داخله آلمان در اواخر ماه اکتوبر سال جاری در برلین اعلام کردند که بر اساس این پلان، ماهانه حدود ۱۰۰۰ افغان با خانواده‌هایشان در آلمان پذیرفته می‌شوند. با این کار حکومت آلمان به حمایت‌های ارایه‌شده به مردم افغانستان از زمان قدرت‌گیری طالبان ادامه می‌دهد.

مطابق این برنامه، افرادی در مرکز توجه قرار دارند که با «فعالیت‌های‌شان برای زنان و حقوق بشر یا در بخش‌های عدلی، سیاسی، رسانه، آموزش، فرهنگ، ورزش یا علمی، فعالیتی ویژه انجام داده‌اند و به دلیل فعالیت‌های‌شان به‌طور انفرادی در معرض خطر قرار دارند.»

یلدا طاهری

 

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا