خبر

صدیق صدیقی، نیروهای امنیتی در حال دفع حملۀ طالبان بر شهر قندوز هستند

راه مدنیت: صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست‌جمهوری گفته است که نیروهای امنیتی در حال دفع حمله‌ی افراد گروه طالبان بر شهر قندوز هستند. سخنگوی آقای غنی در پیامی نوشته است که اولویت اصلی نیروهای امنیتی جلوگیری از تلفات غیرنظامیان در داخل شهر است. به گفته‌ی او، گروه طالبان مثل همیشه در مناطق غیرنظامی موضع گرفته‌اند.

گروه طالبان حوالی ساعت ۱:۰۰ بامداد امروز (شنبه، ۹ سنبله) حملات تهاجمی‌شان بر شهر قندوز را آغاز کردند و گفته می‌شود که جنگ در دروازه های این شهر میان نیروهای دولتی و افراد گروه طالبان جریان دارد. مولوی عبدالله، عضو شورای ولایتی قندوز می‌گوید: در حال حاضر درگیری شدید میان نیروهای امنیتی و جنگ‌جویان طالب در دروازه‌های شهر ادامه دارد.

آقای عبدالله گفت که وضعیت در شهر قندوز قابل نگرانی است و بازار تعطیل است. به گفته‌ی او، غیرنظامیان در خانه‌های‌شان گیر مانده و نمی‌توانند برای کار بیرون شوند. در همین حال برخی رسانه‌ها گزارش کرده‌اند که جنگ‌جویان طالب توانسته‌اند کنترل شفاخانه‌ی حوزوی شهر قندوز را به دست بگیرند. همچنان تا کنون از کشته شدن سه نفر و زخمی‌شدن نزدیک به ۲۰ نفر دیگر گزارش شده است.

سید سرور حسینی، سخنگوی پولیس قندوز گفته که نیروهای کماندو به این شهر فرستاده شده‌اند و چرخ بال‌های نظامی نیز مواضع گروه طالبان را مورد هدف قرار داده‌اند. گفته می‌شود در این جنگ ۹ غیر نظامی و 4 نظامی زخمی شدند.

باشنده های محل می‌گویند: افراد گروه طالبان در مکاتب و مراکز صحی جا گرفته‌اند که کار مبارزه با این تروریستان برای نیروهای ارتش کمی سخت شده است. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان در صفحه توییترش نوشته که جاده عمومی ولایت قندوز و چندین پاسگاه امنیتی این ولایت در تصرف این گروه درآمده است.

ولایت قندوز یکی از ولایت‌های شمال شرق افغانستان است. مرکز آن شهر قندوز است که یکی از شهرهای مهم تجارتی و بندری افغانستان می‌باشد. ولایت قندوز بیش از ۹۰۰ یا ۹۷۰ هزار نفر جمعیت دارد که تقریباً ۷۰ درصد آن ها از دامداری و زراعت عاید معاش می‌کنند. واین ولایت دارای هشت ولسوالی است، و بزرگترین ولسوالی ٱن امام صاحب می‌باشد.

حضور گسترده افراد گروه در اطراف شهرقندوز و ولسوالی‌های همجوار آن، بنحوی عامل سقوط شهر کندز بدست افراد گروه طالبان پنداشته می‌شود. گروه طالبان در  شش سال گذشته دوبار مرکز این ولایت را از کنترول نیروهای امنیتی خارج کردند.

عدم توانایی دولت برای بازپس گیری مناطق کلیدی در ولسوالی‌ها یکی از مواردی است که هیئت حقیقت یاب (1394) حوادث قندوز بدان نپرداخته بود و گروه طالبان با استفاده از این خلا توانستند که سربازگیر کنند. رییس جمهور محمد اشرف غنی در ماه میزان همان سال هیئتی را برای بررسی عوامل و فکتور هایی که باعث سقوط شهر گردید موظف نمود.

هیئت مذکور در عقرب ۱۳۹۴گزارش نهایی خود را به شورای امنیت ملی ارایه نموده و در کنفرانس مطبوعاتی بخشی از یافته های خود را چنین بیان نمود: ضعف در رهبری، خلا و پیچیده گی ساختارها و استفاده نادرست از منابع و امکانات، برخورد چند محوری و چند گانه دولت مرکزی با قضیه کندز در ُبعد ملکی و نظامی در روزهای قبل ار حادثه ی ۶ میزان و عدم قومانده واحد ازجمله مواردی عمده ییست که منجر به سقوط شهر گردید.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا