خبر

ترمپ: سرکوب جنگجویان گروه طالبان بیشتر می‌شود

راه مدنیت: دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا گفته است که سرکوب جنگجویان گروه طالبان کماکان ادامه خواهد داشت. این اظهارات رییس‌جمهور امریکا در حالی بیان می‌شود که حملات نیروهای نظامی امریکا مستقر در افغانستان، پس از شکست گفتگوهای صلح با و سران گروه طالبان افزایش چشم‌گیری یافته است.

رییس‌جمهور امریکا که در مراسم یادبود از هجدهمین سال‌روز حملات تروریستی یازدهم سپتامبر، در وزارت دفاع امریکا صحبت می‌کرد، گفت: در چهار روز گذشته، گروه طالبان شدیدتر از هر زمانی در سال‌های اخیر مورد حمله قرار گرفته‌اند. امریکا نه دور با سران گروه طالبان در قطر گفتگو کردند؛ ولی به آتش‌بس دست نیافتند.

رییس‌جمهور امریکا، هفته گذشته مذاکرات صلح با طالبان را که ظرف 9 ماه گذشته ادامه داشت، به‌تازگی و به‌دنبال کشته شدن یک سرباز امریکایی در حمله انتحاری کابل، فسخ کرد. طالبان تصور ‌می‌کردند که با انجام این حمله قوت خود را نشان می‌دهند؛ اما تمام آن‌چه را که نشان دادند، ضعف‌شان بود.

او به گروه طالبان هشدار داده، گفت: اگر این گروه بار دیگر قصد حمله به امریکا را در سر داشته باشند، «با چنان قوتی مورد حمله قرار خواهند گرفت که شبیه آن را هرگز ندیده باشند.» گروه طالبان در ماه سپتامبر 2001 از سوی امریکا هدف قرار گرفتند و طی دو ماه حکومت امارت ازهم پاشید.

رمضان بشردوست، نماینده مردم کابل در مجلس می‌گوید: گروه طالبان بیشتر از هر زمان دیگر قوت گرفتند و در گفتگوهای صلح امریکا و این گروه دیدیم که آن‌ها از یک آدرس بسیار قوی با امریکا مذاکره می‌کردند. این نشان می‌دهد که امریکا در گذشته به تروریستان میدان داده است و اکنون باید این مساله را درست و آن‌طوری که انتظار می‌رود مدیریت کنند.

این نماینده مجلس گفت: امریکا هرکاری را که بتواند انجام دهد، از توان این کشور است. امریکا هر گروه تروریستی را می‌تواند در پناگاه‌هایشان هدف قرار دهد، بدون هیچ هزینه نیروی انسانی، که باید در افغانستان در طول سال‌های گذشته آن را انجام می‌داد.

به باور او، گروه طالبان فکر می‌کردند که در گفتگوهای صلح بازی را برده‌اند؛ اما این‌بار سیاست امریکا طور دیگری است وطالبان میدان را مثل سال های گذشته در افغانستان خالی نبینند. نیروهای امنیتی افغانستان نیز در کنار دیگر نیروهای امنیتی خارجی حضور دارند و هرروز برای تامین امنیت در کشور دست‌آوردهای مهمی دارند.

پیش از این، جنرال مک ‌کینزی، فرمانده عمومی نیروهای ناتو برای آسیای میانه نیز در جریان سفرش به افغانستان گفته بود: «حملات علیه جنگجویان گروه طالبان افزایش خواهد یافت.» امریکا از هجده‌سال به این‌سو در امر مبارزه با تروریزم مدیریت این جنگ در افغانستان با نیروهای امنیتی افغانستان و کشورهای پیمان ناتو به‌گونه مشترک را به عهده دارد.

جنرال مک کینزی ضمن اشاره به تصمیم اخیر دونالد ترمپ مبنی بر توقف مذاکرات صلح با گروه طالبان، گفت: موقف ایالات متحده امریکا و ناتو در قبال تروریستان طالب تغییر کرده و این گروه به شدت و قاطعیت سرکوب خواهند شد. گروه طالبان در حال حاضر بیشترین جنگجویان خودشان را در شمال و شمال غرب کشور دارند که با نیروهای امنیتی در ده ولسوالی ولایات مختلف جنگ می‌کنند.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان از امریکا خواسته تا در مورد لغو مذاکرات صلح برای این گروه وضاحت دهد. آگاهان می‌گویند که به احتمال زیاد عدم توافق گروه طالبان روی این دو مساله (آغاز مذاکرات بین‌الافغانی و برقراری آتش‌بس) از دلایل اساسی لغو مذاکرات صلح از سوی دونالد ترمپ‌اند.

نیلوفر ابراهیمی، نماینده مردم در مجلس می‌گوید: زلمی خلیل‌زاد به عنوان یک امریکایی زیاد تلاش کرد که منافع کشورش را در جریان گفتگوهای صلح امریکا و گروه طالبان در نظر داشته باشد. اما در افغانستان یک تعداد از سیاست‌مداران نابکار و تازه کار آمده‌اند و برخلاف منافع ملی افغانستان، برای این گروه دامن پهن کردند.

از سوی دیگر از نگاه حقوقی، شورای ملی به‌خصوص مجلس نمایندگان باید در برابر این حرکت امریکا و گروه طالبان یک موقف جدی می‌داشت. زیرا از نگاه قانون زمان کار حکومت به پایان رسیده و تنها مرجع قانونی شورای ملی است. حکومت افغانستان باید از جریان گفتگوها خبر می‌داشت و نمایندگان مردم را در جریان این روند قرار می‌داد.

حالا باید امریکا در کنار جنگ با این گروه برای نمایندگان مردم افغانستان از چگونگی این روند گزارش دهد که آن‌ها با سرنوشت ملت ما چگونه و با کدام معیارهای صلح‌خواهانه وارد معامله شده بودند. عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی با اشاره به تصمیم اخیر دونالد ترمپ، مبنی بر لغو و توقف مداکرات صلح افغانستان با گروه طالبان گفت که فرصت صلح در این کشور از دست رفت.

رسانه‌های امریکایی اصلی‌ترین دلیل تصمیم آقای ترامپ را اختلاف داخلی در شورای امنیت ملی این کشور و اختلاف میان مایک پمپئو و جان بولتون و مخالفت چهره‌های قدرتمند جمهوری‌خواه و نظامی امریکا عنوان کرده‌اند. آقای بولتون مشخصا از دونالد ترامپ خواسته بود که از دعوت طالبان به کمپ دیوید خودداری کند.

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا