خبر

صندوق بین‌المللی پول: اقتصاد افغانستان در سال ۲۰۲۱، چهار درصد رشد می‌کند

راه مدنیت: صندوق بین‌المللی پول (آی‌ام‌اف) در تازه‌ترین گزارش خود پیش‌بینی کرده که اقتصاد کشور در سال‌ ۲۰۲۱میلادی چهار درصد رشد کند.

کارشناسان می‌گویند که اگر چنین نرخی محقق شود، به این معنی است که افغانستان در سال آینده میلادی، سریع‌ترین رشد اقتصادی‌اش از سال ۲۰۱۳ را تجربه خواهد کرد.

گزارش صندوق بین‎المللی پول، نرخ تورم (متوسط میزان افزایش قیمت کالاها و خدمات مصرفی) در افغانستان در سال ۲۰۲۱ را ۴.۸ درصد تخمین زده است.

این نهاد اما نرخ رشد اقتصادی کشور در سال جاری میلادی (سال ۲۰۲۰) را منفی پنج درصد تخمین زده است.

بانک جهانی دلو سال گذشته رشد اقتصادی کشور در سال ۲۰۲۰ میلادی را ۳.۳درصد پیش‌بینی کرده و گفته بود که درآمد داخلی این کشور نیز به ۲۰۹میلیارد افغانی خواهد رسید.

شیوع ویروس کرونا باعث رشد منفی رشد اقتصادی شده است.

بانک جهانی رشد اقتصادی کشور در سال ۲۰۱۹ میلادی ۲.۹درصد اعلام کرده بود. این نهاد گفته بود که اوضاع سیاسی مبهم بر روند تجارت، سرمایه‌گذاری و رشد کار و بار تاثیرات ناگوار داشته است.

راهی “طولانی و نامطمین” برابر اقتصاد جهان

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید، باوجود ادامۀ بحران شیوع جهانی ویروس کرونا، دربارۀ وضع اقتصاد جهان نسبت به چند ماه پیش اندکی خوش‌بین‌تر شده است.

این نهاد که اوایل تابستان تخمین زده بود که نرخ رشد اقتصادی جهان امسال منفی ۵.۲درصد باشد، حالا می‌گوید انتظار دارد که اقتصاد جهان امسال تنها ۴.۴درصد کوچک شود. نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال آینده هم ۵.۲درصد پیش‌بینی شده است.

با وجود این، به گفتۀ آی‌ام‌اف همه‌گیری جهانی کووید-۱۹ باعث فقیرترین شدن فقرا می‌شود و حدود ۹۰میلیون نفر را در سراسر جهان به فقر مطلق می‌کشاند.

صندوق بین‌المللی پول انتظار دارد که به جز چین، نرخ رشد اکثر اقتصادهای بزرگ جهان امسال منفی باشد و با وجود پیش‌بینی رشد مثبت این اقتصادها در سال ۲۰۲۱، تخمین می‌زند که تولید ناخالص کشورهایی نظیر آلمان، جاپان، بریتانیا، فرانسه و هند در پایان سال آینده میلادی، همچنان پایین‌تر از سال ۲۰۱۹ باشد.

این نهاد هشدار داده که تحقق پیش‌بینی‌هایش منوط به همکاری بین‌المللی برای مبارزه با کووید-۱۹، ادامه حمایت مالی دولت‌ها از شرکت‌های آسیب‌دیده از بحران و نیز کارکنانشان و سرمایه‌گذاری روی توسعۀ پایدار و بخش‌های آینده‌دار اقتصاد نظیر تجارت آنلاین و انرژی‌های تجدیدپذیر است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا