خبر

معاون رییس‌جمهور: تروریستان از مهاجرین افغان سربازگیری و جنگ را در افغانستان راه‌اندازی کردند

راه مدنیت: سرور دانش، معاون رییس‌جمهور که در نشست چهل سال میزبانی مهاجرین و آیندۀ بهتر در اسلام‌آباد پاکستان صحبت می‌گرد، گفت: از سال ۲۰۰۱ میلادی که گروه طالبان در افغانستان شکست خوردند به این طرف، گروه‌هایی از مخالفان دولت افغانستان در پاکستان، از مهاجرین سربازگیری کردند و از کمپ‌های آن‌ها برای خود پناه‌گاه و آموزش‌گاه ساختند و جنگ را علیه دولت افغانستان راه‌اندازی کردند.

پاکستان نزدیک به دو میلیون شهروند افغانستان را به‌عنوان مهاجر در طول بیست سال گذشته میزبانی کرده و برای این مهاجرین در ایالت خیبر پختونخوا ده‌ها کمپ ایجاد کرده است. گفته می‌شود تروریستان در طول بیست سال گذشته از کمپ‌های مهاجرین در این ایالت سربازگیری کردند.

حکومت افغانستان بارها پاکستان را متهم کرده است که از تروریستان حمایت می‌کند و برای آنان آموزش‌های انجام عملیات‌های تروریستی را می‌دهد. گروه طالبان نیز از همین ایالت حمایت و تجهیز می‌شوند. حکومت افغانستان در هجده سال گذشته همواره سازمان جاسوسی پاکستان را متهم کرده که از تروریستان حمایت می‌کند.

وزیر دفاع پاکستان در ماه حوت سال گذشته در پاسخ به این اظهارات مقامات امنیتی افغانستان گفته بود نصف افغانستان پناه‌گاه امن برای تروریستان می‌باشد، تروریست‌ها از جمله شبکه حقانی در پاکستان پناهگاه امنی ندارند.

رسانه‎های پاکستانی به نقل از این مقام کشورشان نوشته‌اند که  ایالات متحده امریکا باید در مورد شورای هلمند و کشت وسیع خشخاش در این ولایت تشویش داشته باشد. بعد از سخنان وزیر دفاع پاکستان، سخنگوی وزارت دفاع ملی کشور این اظهارات را رد کرد و گفت: «پاکستان از تروریستان حمایت می‎کند و آن‎ها را در خاک خود اجازه می‎دهد.»

چهل سال مهاجرت

سرور دانش، معاون رییس‌جمهور که در نشست چهل سال میزبانی مهاجرین و آیندۀ بهتر در پاکستان در اسلام‌آباد صحبت می‌کرد، گفت: با برقراری صلح، مهاجرین افغانستان به کشور برمی‌گردند. در حال حاضر، دولت افغانستان از مذاکره و امضای توافق‌نامه میان گروه طالبان و امریکا، استقبال می‌کند، اما انتظار داریم که امضای این توافق‌نامه، زمینه را برای آغاز گفتگوهای بین‌الافغانی فراهم کند.

معاون رییس‌جمهور افزود: موضوع مهاجرین افغانستان در پاکستان، ایران و یا هر جای دیگری، نباید به یک موضوع سیاسی تبدیل شده و از آن، به عنوان ابزار فشار بر دولت افغانستان استفاده شود.

این اظهارات معاون رییس‌جمهور در حالی بیان می‌شود که در طول سال‌های جنگ در افغانستان و حضور میلیون‌ها شهروندان افغانستان در ایران و پاکستان این دو کشور با مهاجرین افغانستان برخورد بد داشته و در بسیاری موارد از مهاجرین به‌عنوان ابزار فشار استفاده شده است.

نیازمندی کابل به اسلام‌آباد

معاون رییس‌جمهور در این نشست گفت: بدون همکاری پاکستان، صلح در افغانستان برقرار نخواهد شد و از همین‌رو، اسلام‌آباد باید در این راستا با کابل همکاری کند.

او تأکید کرد که اگر گروه طالبان پناه‌گاه و روابط خود را با گروه‌های تروریستی حفظ کند، حتا با برقراری آتش‌بس هم در افغانستان صلح دایمی تأمین نخواهد شد.

به گفتۀ آقای دانش، افغانستان در شرایط سال ۲۰۰۱میلادی قرار ندارد و از همین‌رو، صلح و مذاکره باید در مالکیت و رهبری دولت افغانستان باشد. از شرایط و مقدمات اساسی، این است که کاهش خشونت‌ها باید به گونه‌یی باشد که هم‌زمان با تداوم مذاکرات، به آتش‌بس دایمی منجر شود.

این اظهارت آقای دانش در حالی بیان می‌شود که گروه طالبان گفته است مذاکرات با امریکا پایان یافته و توافقنامه صلح ‘تا چند روز دیگر امضا می‌شود.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر امروز دوشنبه (۲۸ دلو) گفت توافق‌نامه صلح با امریکا تا پایان ماه فبروری امضا خواهد شد.

بسم‌الله نادری

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا