گزارش

ماجرایی که بحران سیاسی پاکستان را تشدید می‌کند

منبع: بلومبرگ/ فصیح منگی، اسماعیل دلاور/ مترجم: شریفه عرفانی

توطیۀ بزرگ آدم‌ربایی یک رییس پولیس در پاکستان توسط نیروهای رسمی ‌شبه‌نظامی‌ نشان از تشدید آشفتگی در کشوری دارد که مخالفان دولت در حال حاضر برای اعتراضات بیش‌تر علیه نخست‌وزیر عمران خان تلاش می‌کنند.

سربازان معروف به تکاور به خانۀ مشتاق‌احمد مهار، بازرس کل پولیس در جنوب ولایت سند حمله کردند.

مصطفی نواز خوخار، سخنگوی بلال بوتو زرداری، سیاست‌مدار اپوزوسیون که حزب وی بر این ایالت حکومت می‌کند به تلویزیون دنیا گفت که تکاوران رییس پولیس را مجبور به امضای دستگیری صفدر آوان، رهبر دیگر اپوزسیون کردند.

قمر جاوید باجوا، فرمانده ارتش، دستور تحقیق را صادر کرد در حالی که دولت عمران خان هنوز به این مساله نپرداخته است.

سخنگوی نخست‌وزیر برای پاسخ‌گویی در دسترس نبود و دفتر تکاوران در کراچی از اظهار نظر خودداری کرد.

پس از حادثه، اواخر روز سه‌شنبه پولیس سند در تویتر نوشت: ماهار به افسران خود گفت تا تکمیل عملیات جستجوی ارتش و دولت ایالتی مرخصی در کار نخواهد بود. خوخار گفت که افسران عالی‌رتبۀ پولیس در این ولایت به‌خاطر مضحکه شدن، درخواست مرخصی داشتند.

معترضان در پاکستان فرصتی برای تحت فشار قرار دادن خان یافته‌اند

این حادثه در حالی رخ داده که بدترین آشفتگی پاکستان از زمان به قدرت رسیدن خان حدود دو سال پیش بود. اتحادیه از ۱۱حزب مخالف در حال برگزاری تجمعات سراسری در تلاش برای حذف وی به دلیل کمبود غذا و تورم و خواستار توقف دخالت نظامیان در سیاست است.

ارتش که از سال ۱۹۴۷ تقریبا با نیمی‌ از نیروی خود، مستقیما پاکستان را اداره می‌کند، در طول تاریخ نقشی اساسی در شکل‌گیری سیاست‌های امنیت ملی و خارجی داشته، اما در دولت فعلی نقش خود را گسترش داده است.

 بر اساس قانون اساسی پاکستان امکان انتقاد عمومی‌ از ارتش و دادگستری وجود ندارد.

طبق وب‌سایت نیروی ارتش، تکاوران توسط یک افسر نظامی ‌اداره می‌شوند و تحت نظر وزارت کشور فعالیت می‌کنند.

ادعا شده آدم‌ربایی قبل از آنکه آوان، شوهر مریم نوازشریف توسط پولیس دستگیر شود، اتفاق افتاد. آوان که در هنگام بازدید از مقبرۀ محمدعلی جناح، بنیان‌گذار پاکستان در کراچی، متهم به سردادن شعارهای سیاسی شده بود از دادگاه عالی سند با تامین وثیقه آزاد شده بود.

این حادثه در پی دستگیری روزنامه‌نگاران و رهبران مخالف است که برخی از آن‌ها به دلیل انتقاد از ارتش توسط دولت خان متهم به خیانت شده‌اند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا