خبر

غنی: پس از صلح با وظیفه دشوار ادغام مجدد طالبان روبه‌رو خواهیم شد

محمداشرف غنی، رییس‌جمهور کشور گفت که پیش‌بینی می‌شود پس از تامین صلح در افغانستان، شرایط برای ادغام مجدد میلیون‌ها مهاجر افغان فراهم می‌شود، اما از سوی دیگر دولت با «وظیفه دشوار» ادغام مجدد و مهاجران و جنگ‌جویان طالبان نیز در جامعه روبه‌رو خواهد شد.

رییس‌جمهوری روز جمعه (۳۰عقرب) در نشست مشورتی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجران در مورد بازگشت و ادغام مجدد مهاجران تحت عنوان «ساختن آینده برای همه افغان‌ها» در یک پیام ویدیویی تصریح کرد که اگر این کار با دقت، اتخاذ راهبرد خوب و منابع مناسب صورت بگیرد، مزیت بالایی برای افغانستان دارد.

همچنین وی هشدار داد که اگر روند ادغام جنگ‌جویان گروه طالبان و مهاجران پس از صلح، با عجله و شتاب‌زد‌گی، اتخاذ راهبرد ناکارا و منابع ضعیف صورت بگیرد، خطر این وجود دارد که مهاجران عودت‌کننده و کسانی که دوباره به جامعه مدغم می‌شوند، بیش‌تر آسیب‌پذیر ببیندند و ممکن است به عامل بی‌ثباتی در افغانستان مبدل شوند.

اشرف غنی علاوه نمود که چارچوب پالیسی برای عودت‌کنند‌گان و بی‌جاشد‌گان داخلی در سال۲۰۱۷ میلادی نهایی ‌شده که منتج به انسجام برنامه‌ها در سراسر حکومت و اتخاذ یک رویکرد جامع برای کاهش خطرهای احتمالی و اختصاص مجدد منابع برای مهاجران و بی‌جاشد‌گان شده است.

رییس‌جمهوری به این باور است، چهل سال جنگ سبب شده که افغانستان در میان سه کشور نخست‌ جهان که حدود نیمی از کل مهاجران را تشکیل می‌دهند، قرار گیرد.

او افزود که میلیون‌ها افغان در خارج از کشور زند‌گی می‌کنند که بیش‌ترشان در ایران و پاکستان به سر می‌برند.

آقای غنی می‌گوید که برای مدیریت ادغام مهاجران در داخل به تدوین راهبرد خوب، تمرکز کل حکومت و دولت و مودل رشد نُه‌درصدی اقتصاد نیاز است.

در عین حال آقای غنی اظهار داشت که روند صلح بار دیگر تصویری متفاوت از استعجالیت بازگشت مهاجران و ادغام‌ آن‌ها ارائه می‌کند.

به گفته او، دولت بازگشت مهاجران، عودت‌کنند‌گان و جنگ‌جویان پیشین را در هر بخش نسخۀ دوم چهارچوب ملی صلح و توسعه افغانستان گنجانیده است. این چهارچوب قرار در نشست آینده جنوا ارائه شود.

وی افزود که ساختار برنامه‌های ملی را اصلاح می‌کند تا بتواند زمینه ادغام دیاسپورا، توان‌مندسازی فقرا، زنان و جوان را فراهم کند.

رییس‌جمهوری تعهد کرد که با همکاران و شرکای افغانستان برای یک روند فراگیر صلح که شامل بازگشت دواطلبانه مهاجران و ادغام مجدد جنگ‌جویان سابق طالبان طبق یک توافق‌ سیاسی، کار کند.

غنی در اخیر سخنانش اذعان داشت که برای اذغام مهاجران و جنگ‌جویان طالبان به همکاری گسترده و منسجم جامعه بین‌المللی و حکومت‌های ایران و پاکستان نیاز دارد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا