گزارش

دوسیۀ فساد هشت والی در لوی سارنوالی

از میان دوسیه‌های این هشت‌والی، دوسیه‌های والی برحال هرات و والی سابق میدان وردک، توسط سارنوالی به محکمه رفته است

راه مدنیت: یک منبع دولتی به روزنامه راه مدنیت می‌گوید که اداره بازرس افغانستان، دوسیه‌های فساد ۳۰والی کشور را قرار است به نهادهای عدلی و قضایی بفرستد.

این منبع که نخواست نامش فاش شود، می‌افزاید که در مرحلۀ نخست این بررسی‌ها، دوسیه‌های فساد کلان هشت والی، هشت معاون، روسای تدارکات و صحت عامه این ولایات و برخی دیگر از مسوولان و مقامات حکومتی به سارنوالی فرستاده شده‌اند.

والی‌های هرات (برحال و سابق)، غور (برحال)، قندهار (برحال)، میدان وردک (سابق)، نورستان (سابق)، تخار (سابق)، بدخشان (برحال) و سمنگان (سابق)، از جمله والی‌هایی‌اند که اسناد فسادشان پس از تکمیل‌شدن به سارنوالی ارجاع شده‌اند.

منبع می‌گوید که از میان دوسیه‌های این هشت والی، دوسیه‌های والی برحال هرات و والی سابق میدان وردک، توسط سارنوالی به محکمه رفته است.

منبع هم‌چنین می‌افزاید که اداره بازرس در طی ۴ ماه گذشته، دوسیه فساد ۱۲۰نفر از مقامات را به سارنوالی معرفی کرده است.

به گفته منبع، موضوع دوسیه‌های ترتیب‌شدۀ فساد این مقامات در مورد فساد کلان در مصرف بودجه کرونا بوده است.

منبع تاکید می‌کند که بر اساس یافته‌های ادارۀ بازرس، وجود چنین فساد در مصرف بودجه کرونا باعث آن شده که عرضۀ خدمات صحی در کشور به شدت کاهش بیاید.

منبع هم‌چنین به این نکته نیز اشاره می‌کند که در بررسی دوسیه فساد توزیع نان در روزهای قرنطین نیز انکشاف‌های صورت گرفته است که پس از تکمیل‌شدن تسلیم سارنوالی خواهد شد.

این در حالی است که پیش از این رسانه‌ها گزارش داده بود بیش‌تر از ۸۰۰میلیون افغانی از پول اختصاص‌یافته به‌خاطر توزیع نان خشک در شهر کابل، از سوی مسوولان شاروالی، اتحادیۀ مواد ارتزاقی و خبازان شهر کابل اختلاس و زیر نام دست‌مزد حیف‌ومیل شده است.

دوسیه فساد مقامات این چندولایت در حالی به سارنوالی فرستاده شده که افغانستان رسیدن موج دوم کرونا را در روزهای سرد خزان و زمستان تجربه می‌کند.

انتظار می‌رود با رسیدن موج دوم کرونا، اشتباه‌ها و فساد قبلی تکرار نشود و علاوه بر برخورد جدی با افراد فاسد، در مصرف بودجه کرونا شفافیت و عدالت لازم رعایت شود.

فساد اداری از معضل‌های جدی پیش روی حکومت و مردم می‌باشد. وجود فساد اداری در لایه‌های مختلف ساختار نظام باعث گردیده که این معضل به یک حقیقت تلخ در جامعه تبدیل گردد. از این رو با توجه به اینکه حکومت‌های قبلی و فعلی در امر مبارزه با این اپیدمی مهلک نتوانسته‌اند موفق عمل کنند به‌طور ناخودآگاه در جامعه نیز ماهیت فساد به اشکال مختلف تبارز پیدا کرده است.

مرتضی پژواک

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا