خبر

برای هشت ولایت، معاونان زن تعیین شد

نرگس مومند، سخنگوی ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی، اعلام کرد که برای والی‌های هشت ولایت، معاونان اجتماعی از میان زنان تعیین کرده‌اند.

خانم مومند امروز، یک‌شنبه (۱۶قوس) به روزنامه راه مدنیت گفت که این زنان براساس پیشنهاد ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی و حکم ریاست‌جمهوری به این سمت‌ها تعیین شدند.

وی تصریح کرد: که بیانی سلیمی به‌حیث معاون اجتماعی ولایت کاپیسا، برشنا شیرزی، معاون اجتماعی والی کنر، هوسی اندر  معاون اجتماعی والی غزنی و برشنا صافی، معاون اجتماعی والی لغمان تعیین شدند.

همچنین او در ادامه اظهار داشت که مریم رحمانی به‌حیث معاون اجتماعی والی زابل، ذاهده فیضان، معاون اجتماعی والی نورستان، روح‌گل خیرزاد، معاون اجتماعی والی نیمروز، زرغونه شیرزاد، معاون اجتماعی والی بادغیس معرفی شدند.

به گفتۀ خانم مومند پیش از این برای والی‌های هفت ولایت، معاونان زن، امور اجتماعی معرفی شده بودند.

ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی به ولایت‌هایی که قبلا معاونان آن معرفی شده بود، اشاره نکرده است.

سخنگوی ادارۀ ارگان‌های محلی تاکید داشت که این اداره در نظر دارد در طی هفته‌های آینده برای ولایت‌های باقی‌مانده نیز، معاونان اجتماعی از میان زنان معرفی و تعیین کند.

معاونان زن برای هشت ولایت در حالی تعیین می‌شود که کابینۀ افغانستان در اواسط ماه سرطان سال جاری فیصله کرده بود که در تمامی ۳۴ولایت کشور یک یک زن به‌عنوان معاون والی تعیین شود.

در همین حال، صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست‌جمهوری در (۱۶سرطان) سال جاری در یک نشست خبری گفته بود که پیشنهاد انتخاب معاون برای والیان ۳۴ولایت از سوی وزارت امور زنان مطرح شده بود که از سوی کابینه تایید شده است.

آقای صدیقی خاطرنشان کرده بود که کابینه کشور به ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی هدایت داده تا در راستای ایجاد این بست‌ها هرچه زودتر اقدام کند.

 حضور زنان و مشارکت آن در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی در افغانستان یکی از بحث‌های مهمی بود که بعد از تشکیل حکومت جدید در افغانستان شکل گرفت.

حضور و مشارکت‌ زنان در دورۀ دموکراسی با چالش‌های متعدد از جمله نبود امنیت، فضای مردسالارانه، محدودیت‌های خانوادگی تبعیض جنسیتی و… مواجه بوده‌است.

همچنین براساس قانون انتخابات باید ۲۷درصد کرسی‌های مجلس نمایندگان در هر ولایت به زنان اختصاص داده شود و سهمیه‌‌یی که در نظر گرفته شده به این صورت است که اگر پنج نماینده در یک ولایت داشته باشیم، دو نفر از آن‌ها باید زن باشد. این موضوع در ادارات دولتی نیز به همین منوال صدق می‌کند.

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا