خبر

در رونمایی از «روشنایی‌نامه»: یگانه راهکار برای مقابله با افکار افراطی کار فرهنگی است

راه مدنیت: در ۲۴جدی ۱۳۹۹، نشست رونمایی از فصل‌نامه «روشنایی‌نامه» چاپ بنیاد شهید مسعود با حضور شمار زیادی از نویسندگان، پژوهشگران و فرهیختگان برگزار شد.

در آغاز نشست، دکتور شمس‌الحق آریانفر، مسوول بخش فرهنگی بنیاد شهید مسعود با سخن گفتن از فعالیت‌های فرهنگی این بنیاد، وعده گسترش این فعالیت‌ها را داد.

او گفت که بنیاد مسعود در حال حاضر افزون بر انتشار فصل‌نامه علمی «روشنایی‌نامه»، مجله‌های «یاد یار» و «مجله کودک» را نیز منتشر می‌کند و قرار است در آینده شعبه‌یی برای ترجمه نیز بنیاد گذاشته شود.

عبدالمنان شیوای شرق، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ با ستایش از کار نویسندگان فصل‌نامه روشنایی‌نامه، چاپ و انتشار فصل‌نامه‌های علمی و پژوهشی را از ضرورت‌های مبرم جامعه شمرد و از بنیاد شهید مسعود به‌علت فراهم‌آوری چنین فضایی ستایش کرد.

شرق ضمن انتقاد از کم‌کاری‌های بنیاد شهید مسعود در سال‌های گذشته، افزود: بنیاد شهید مسعود می‌بایست زودتر از این به کارهای علمی و تحقیقی روی می‌آورد تا ما شاهد انتشار شماره‌های بیشتری از «روشنایی‌نامه» می‌بودیم.

حشمت رادفر، رییس کمیسیون رسانه‌های شورای عالی مصالحه ملی نیز انتشار فصل‌نامه «روشنایی‌نامه» را به بنیاد شهید مسعود و نویسندگان آن تبریک گفت و این کار را در قحط‌سالی دانش و اندیشه، کاری ارزشمند و قابل ‌تقدیر شمرد.

به باور رادفر، آنچه به کار نویسندگان «روشنایی‌نامه» ارزش مضاعف می‌بخشد این است که در شرایط کنونی از راهکار علمی و فرهنگی نه کسب ثروت ممکن است و نه ارزش آن در جامعه دانسته می‌شود.

 وی افزود: فصل‌نامه با محتوایی پربار به مسایل بنیادین و چالش‌برانگیز پرداخته است.

رادفر به این باور است که «روشنایی‌نامه» در صدد ایدیاولوژی‌زدایی از سیاست و انتقاد از جنبش‌های اصلاحی از سید جمال‌الدین افغانی به بعد است و می‌خواهد از اشتباهات این جنبش‌ها درس گرفته شود.

دکتور احمدذکی خاورنیا، پژوهشگر و مترجم با برشماری برخی از امتیازات «روشنایی‌نامه» از قبیل سلاست نثر، تازگی محتوا و تنوع مطالب، چاپ و انتشار فصل‌نامه‌های این‌چنینی را برای مقابله با اندیشه‌های تکفیری و تروریزم ضروری دانست.

وی تأکید کرد که تنها راه برای به حاشیه بردن افکار افراطی کار فرهنگی است و در این زمینه رویکرد امنیتی راه به‌جایی نمی‌برد.

او با اشاره به پاره‌یی از مقالاتی که در این فصل‌نامه درباره تصوف و عرفان به چاپ رسیده، افزود: یکی از راهکارهای غلبه بر اندیشه‌های خشونت‌زا استفاده از آموزه‌های عرفانی است که به قول او، خوش‌بختانه این آموزه‌ها به قدر کافی در جامعه ما حضور دارد.

در پایان این نشست، مولانا فرید، نماینده خاص معاونت اول ریاست جمهوری، ضمن تحسین‌آفرین خواندن کارهای دست‌اندرکاران «روشنایی‌نامه» اظهار داشت که فعالیت‌های فرهنگی از ضروری‌ترین اقدام‌ها در جهت مقابله با افکار افراطی است.

او ضمن تأسف از حضور اندیشه‌های تندروانه در ولایت پنجشیر که روزگاری مرکز مقابله با تروریزم و افراط‌گرایی بود، انتشار «روشنایی‌نامه» را گامی ارزشمند و مهم در راستای افراط‌زدایی دانست.

مولانا فرید از مسوولان بنیاد شهید مسعود خواست تا برای ترویج اندیشه‌های واقعی قهرمان ملی بکوشند و جوانان را نسبت به میراث بزرگ مسعود آشنا بسازند و بدین‌ترتیب جوانان را در برابر افکار خطرناک تندروانه واکسینه کنند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا