خبر

هفت‌میلیون کودک افغان؛ مواجه با بحران مواد غذایی

هم‌زمان با گسترش ویروس کرونا در کشور، به تازگی نهاد خیریۀ بریتانیایی حمایت از کودکان با نشر یک گزارش تازه، اعلام کرده که یک سوم جمعیت افغانستان در تأمین موادغذایی‌شان با مشکل مواجه شده است.

راه مدنیت: یافته‌های گزارش این نهاد خیریه بریتانیایی نشان می‌دهد که یک سوم جمعیت از جمله ۷٫۳میلیون کودک افغان در ماه‌های «اپریل» و«می» با بحران موادغذایی روبرو خواهند شد.

نهاد حمایت از کودکان در گزارش خود تأکید کرده که در دوران قرنطین، بهای موادغذایی در بازارهای افغانستان افزایش یافته و خانواده‌ها قادر به تأمین موادغذایی نیستند و از جانب دیگر، این نهاد از تمامی ادارات مربوطه خواسته که به گونۀ فوری برای کودکان نیازمند، مواد غذایی برسانند.

بربنیاد این گزارش، حتا قبل از بحران جهانی کووید-۱۹، حدود ۵.۲۶میلیون کودک در افغانستان نیاز به حمایت بشردوستانه داشتند؛ افغانستان جنگ‌زده یکی از خطرناک‌ترین جاها در دنیا برای کودک است.

این نهاد خیریه، به سراغ زندگی مصطفی (نام مستعار) در ولایت سرپل رفته و از زندگی او در این گزارش خود وصف کرده است. مصطفی ۱۳ ساله است با مادر، یک برادر و چهار خواهرش زندگی می‌کند. او قبل از قرنطین هم به مکتب می‌رفت و هم در یک مغازه در قبال دریافت حقوق، کار می‌کرد اما در دوران قرنطین، مکتب و درامد از او گرفته شده است. این نهاد به او کمک کرده تا مصطفی دیگر نیازی به کار کردن نداشته باشد.

مصطفی گفته است:«ما هیچ غذایی در خانه نداریم. از سه وعده غذا در روز به دو وعده و گاه یک وعده کم شده است. مادرم سعی دارد که غذا برای ما پیدا کند، او فرش‌ها را به فروش گذاشته اما همه جا حالا بسته است. او فقط می‌تواند به ما چای و نان خشک فراهم کند. خواهران و برادرانم بعضی وقت‌ها تقاضای غذای بهتر دارند، اما مادرم نمی‌تواند ما را تغذیه کند. زنده ماندن بسیار سخت شده است.»

پیش از این، سازمان ملل‌متحد نیز گزارشی را در مورد وضعیت بد کودکان افغان و مشکل دست‌رسی به موادغذایی نشر کرده بود. سازمان ملل‌متحد گفته بود که ۷۰۰هزار کودک افغان با مشکل سوءتغذیه روبرو استند که نیاز است تا مواد غذایی، کمک‌های فوری صورت گیرد.

شیوع ویروس کرونا، آسیب‌های جدی مالی و صحی را بر وضعیت زندگی مردم افغانستان برجای گذاشته است. شمار زیادی از افراد و خانواده‌ها کارهای‌شان را از دست داده و هیچ‌گونه درآمد مالی را ندارند. در عین حال، هم‌زمان با قرنطین‌شدن شماری از شهرهای افغانستان، بهای مواد خوراکی در بازارهای کشور از ده الی ۲۰درصد افزایش یافته است که در این شرایط، مردم قدرت خرید را از دست داده‌اند.

هم‌زمان با بروز این چالش‌ها، امرالله صالح؛ معاون اول ریاست‌جمهوری در مصاحبه‌‌یی به یکی از شبکه‌های تلویزیونی گفته بود که جلوگیری از گرسنگی در دوران بحران کرونا، یکی از اولویت‌های دولت خواهد بود.

نوشته‌های مشابه

یک دیدگاه

  1. این گزارش تکان دهنده است. و به راستی که وضعیت اکثریت کودکان کشور نگون بخت ما نگران کننده است. و در موجودیت حکومت فاسد کمک های جامعه جهانی هم چنان حیف و میل شده می رود. باورم نه می شود که کسی به داد این کودکان و خانواده های شان برسد. تا عدالت در جامعه نباشد. و ارگ از عناصر مفسد پاک سازی نشود و توزیع عادلانه قدرت و ثروت صورت نه گیرد وضعیت کودکان چه که وضعیت اکثریت شهروندان کشو ربه طرف وخامت روان است و با استمرار این وضعیت فاجعه در راه است.

دکمه بازگشت به بالا