خبر

تکمیل ۶۰هزار بست خدمات ملکی طی دو سال

مهدی حسینی

مسوولان کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی می‌گویند که طی دو سال گذشته، این کمیسیون ۶۰ هزار بست خدمات ملکی را از طریق رقابت آزاد تکمیل کرده است.

راه مدنیت: عبدالفرید احمد، سخنگوی این کمیسیون به روزنامه راه مدنیت گفت: کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی پس از ختم قرنطینه، با ازسرگیری فعالیت‌های اساسی خود به‌صورت عادی، پروسه‌های روی دست کنونی خود را تحت تدابیر خاص صحی پیش خواهد برد.

به گفته آقای احمد، امتحانات کمپیوتری در مرکز و ولایت‌ها با تدابیر صحی و رعایت فاصله اجتماعی برگزار خواهد شد و همچنین به شکایت‌ها پس از ثبت آنلاین، رسیدگی می‌شود.

به گفته سخنگوی کمیسیون مستقل اصلاحات اداری، برنامه‌های اصلاحی و بازنگری لوایح و وظایف بست‌های خدمات ملکی به‌صورت عادی جریان دارد.

این مسوول کمیسیون مستقل اصلاحات اداری می‌افزاید که فعالیت‌های این نهاد در دوره قرنطینه بر طرح چندین طرزالعمل درباره رژیم کاری کارکنان خدمات ملکی و بررسی‌های سازمانی ادارات دولتی با حفظ شرایط صحی، متمرکز بوده است.

او با بیان این‌که روند استخدام کارکنان خدمات ملکی براساس قانون کار خدمات ملکی ادامه دارد، گفت: «درحال‌حاضر توجه خاص کمیسیون به پروسه استخدامی بست‌های دارای سرپرست در ادارات خدمات ملکی است. در این زمینه هدایت سریع ریاست‌جمهوری صادر شده است که تمام بست‌های دارای سرپرست در ادارات به رقابت آزاد گذاشته شود. تیم‌های فنی کمیسیون و وزارتخانه‌ها، درحال بازنگری لوایح و وظایف بست‌های دارای سرپرست هستند.»

کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی از چندی بدین‌سو با راه‌اندازی سیستم مدیریت منابع انسانی (HRMIS) در کابل و ولایت‌های کشور، اطلاعات تمام کارکنان خدمات ملکی را در آن ثبت کرده است.

براین‌اساس، سیستم مدیریت منابع انسانی با بخش «پرداخت‌های وزارت مالیه» و «خزینه تقاعد» وصل می‌شود که می‌تواند سهولت‌های زیادی را برای کارکنان خدمات ملکی فراهم می‌آورد.

براساس اظهارات سخنگوی کمیسیون مستقل اصلاحات اداری، در دو سال گذشته حدود «۶۰ هزار» بست خدمات ملکی – که بیشترشان خالی بوده‌اند – از طریق رقابت آزاد توسط این کمیسیون با همکاری ادارات تکمیل شده است.

مطابق ارزیابی‌های کمیسیون مستقل اصلاحات اداری، بخش منابع بشری افغانستان سالانه حدود «۱۰ هزار» بست ریزش دارد که شامل تقاعد، استعفا، ترک وظیفه، انفصال و درگذشت کارکنان خدمات ملکی می‌شود.

شیوع ویروس کرونا بر زندگی تک‌تک مردم افغانستان تاثیر گذشته است. اکثر مردم وظایف و درآمدهای شغلی‌شان را از دست داده‌اند و از سوی دیگر، میزان مصارف صحی خانواده‌ها به‌صورت بی‌سابقه‌یی افزایش یافته است. همچنین شیوع ویروس کرونا با لطمه زدن به عرضه خدمات اداری، باعث تعطیلی سه‌ماه ادارات دولتی شده است.

پس از ختم تعطیلات سه‌ماهه، اکنون دولت با آغاز سیستم عرضه خدمات، روند استخدام در تشکیلات دولتی از سر گرفته شده است؛ اکنون باشندگان کابل از حکومت انتظار دارند تا با کاهش نرخ بیکاری، شفافیت در روند استخدام را تامین کند.

شماری از باشندگان کابل با انتقاد از نبود شفافیت در روند استخدام‌های ادارات دولتی، می‌گویند که هنوز هم فرهنگ واسطه در تعینات درون‌حکومتی حاکم است.

احمد حسینی، فارغ‌التحصیل اقتصاد دانشگاه بلخ – که از چندین سال بدین‌سو بیکار است – می‌گوید: مدت‌هاست در تلاش شامل شدن به ادارات دولتی است؛ ولی باوجود دارا بودن شرایط، تاکنون موفق به این کار نشده است.

در پیوند به این موضوع، عبدالفتاح عشرت احمدزی، سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی با ابراز نگرانی از افزایش نرخ بیکاری به‌ویژه در شرایط بحرانی کرونا، افزود: پیش از فراگیر شدن بحران کرونا، به‌علت ضعف اقتصادی و نبود امنیت، رقم بیکاری بالا بود و اکنون نیز این بحران، گراف آن را افزایش داده است.

وزارت کار و امور اجتماعی هیچ آماری از رقم افراد واجد شرایطی که در دوره کرونایی کار خود را از دست داده‌اند در اختیار ندارد؛ ولی تاکید می‌کند که اکثر بیکارشدگان از کارمندان ادارات خصوصی هستند.

وزارت کار و امور اجتماعی می‌گوید که اکنون حدود دو میلیون تن از واجدان شرایط بیکار هستند و یا کار کمی دارند؛ ولی دقیق معلوم نیست که چه تعداد به جمعیت بیکاران افزود شده است.

این در حالی است که وزارت اقتصاد پس از دو ماه از شیوع ویروس کرونا در افغانستان، اعلام کرده بود که ۷۰۰ هزار تن در کشور با از دست دادن درآمدهای شغلی خود، بیکار شده‌اند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا