خبر

آنتونیو گوترش: در شرایط خطرناک در کنار مردم افغانستان باشیم

راه مدنیت: انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد در نشست عالی شورای وزیران ملل متحد گفت که مردم افغانستان پس از چندین دهه جنگ، رنج و ناامنی با خطرناک‌ترین شرایط زندگی روبرو استند و اکنون زمانش است تا جامعه بین‌المللی در کنار آنان ایستاده شود.

او افزود: ما به حفاظت از حقوق زنان و دختران در افغانستان -از جمله دسترسی به تعلیم و تربیه و سایر خدمات ضروری- نیاز داریم.

به تاکید وی، یکی از نقاط روشن افغانستان امروز، نسل جدید زنان رهبر و کارآفرین است که در بیش از دو دهه گذشته تحصیل کرده و رشد نموده‌اند. زنان و دختران افغان می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که دستاوردها از بین نمی‌روند، درها بسته نمی‌شوند و امید خاموش نمی‌شود. این امرمهمی برای آینده این کشور و هر افغان است.

آقای گوترش خاطرنشان ساخت که در نهایت، ما باید اطمینان حاصل کنیم که واکنش بشردوستانه ما نه‌تنها جان افراد را نجات می‌دهد، بل معیشت را نیز نجات می‌دهد. افغانستان با وضعیت اضطراری روبروست و ما باید از پیشرفت دو دهه گذشته محافظت کنیم.

او از افزایش دامنه فقر، کاهش خدمات عامه دولت، مهاجرت و کوچ اجباری مردم، خشک‌سالی شدید، به عنوان عامل‌های اساسی یاد کرد که مردم افغانستان به کمک‌های جهانی نیازمندند.

سرمنشی سازمان ملل متحد این سخنان را روز دوشنبه (۱۱سپتامبر) در نشست شورای وزیران خارجه کشورهای عضو بیان کرده است. آقای گوترش از کشورهای عضو سازمان ملل درخواست کرده تا ۶۰۶ میلیون دالر را در طول چهارماه آینده به آسیب‌دیدگان در افغانستان کمک کنند.

نشست شورای وزیران در سازمان ملل متحد در جنو در حالی برگزار می‌شود که میلیاردها دالر افغانستان در بانک‌های جهانی به دلیل بی‌سرنوشت بودن حکومت افغانستان مسدود شده و در حال حاضر خدمات اکثر بانک‌ها در پایین‌ترین حد آن رسیده است. همچنین اکثر کارمندان دولتی، معلمان مکاتب و سکتور خصوصی بیکار شده‌اند و قیمت مواد غذایی در افغانستان افرایش یافته است.

با این‌حال، سرمنشی سازمان ملل متحد هشدار می‌دهد که با نزدیک شدن زمستان بسیاری از مردم ممکن مواد غذایی ذخیره شده‌شان را تمام کنند. به گفته او، از هر سه افغان، یک نفر نمی‌داند که وعده غذایی بعدی‌اش از کجا تامین خواهد شد.

سازمان ملل متحد وعده کرده است که کمک‌های غذایی، فعالیت‌های نجات و مراقبت‌های ضروری طبی و صحت مادران و کمک‌های بشر دوستانه در افغانستان را از سر گیرد.

آقای گوتریش گفت: «به کارمندان و همه امدادگران ما باید اجازه داده شود تا کارهای حیاتی خود را بدون ترس و مزاحمت در یک فضای امن انجام دهند.» او از نیازهای اولیه برای کمک به مردم افغانستان چند مورد را نام گرفت که شامل تمویل مالی، افزایش دسترسی‌های بشردوستانه، حفاظت از حقوق زنان و دختران و حق تعلیم و تربیه و نجات جان افراد و معیشت آنان است.

در بخش تمویل مالی آقای گوتریش گفت که ۲۰میلیون دالر از بودجه مرکزی رسیدگی به واقعات عاجل سازمان ملل برای کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان اختصاص داده شده است.

سردار داهی

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا