خبر

شهروندان کابل: در توزیع برق تبعیض وجود دارد

تبعیض در توزیع برق شهری
حدود یک ماه می‌شود که توزیع برق در شهر کابل دست‌خوش بی‌نظمی و مشکلات شده است. پس از گرم شدن هوا توزیع برق در برخی مناطق کابل نسبت به برخی مناطق دیگر کمتر صورت می‌گیرد و حتا در بعضی مناطق به‌طور کامل قطع است.
قسمت‌های عمده بخش‌هایی از ناحیه‌های سیزدهم، ششم و سوم کابل نزدیک به سه هفته است که با مشکلات جدی نبود برق مواجه‌اند. در اویل سرطان حدود ده روز اکثر این مناطق که از طریق لین23 برق‌رسانی می‌شود به برق دسترسی نداشتند و بعد از آن اندکی بهبود یافت و در هر 24ساعت 2 تا 3ساعت برق به این منطقه وصل می‌شد.
اما در یک هفته اخیر گاهی پس از سه روز تنها برق برای 10 تا 15دقیقه و حتا برای سه دقیقه وصل می‌شود و دوباره قطع می‌گردد.
شیراحمد[اسم مستعار] باشنده ناحیه سیزدهم شهر کابل می‌گوید که بیش از سه شبانه‌روز است که این منطقه برق ندارد. او می‌افزاید که با قطع شدن برق، آب شهری نیز قطع می‌شود. به قول او واحدهای آپارتمانی که از شرکت‌های خصوصی، آب آشامیدنی و مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند، وقتی برق برای چندین روز قطع باشد آب نیز قطع می‌شود.
شیر احمد می‌افزاید که بیش از دو روز است او و حدود 23خانه دیگر که در یک واحد آپارتمانی زندگی می‌کنند آب ندارند. به قول وی هرچند هنوز در نل شهری آب جاری است، ولی چون تانکر آب در بالای بلندمنزل نصب شده و و فشار آب اندک است، وقتی برق قطع باشد آب به تانکر نمی‌رسد و بنابراین آب ساختمان قطع شده است.
او شاکی است که اما همسایه یک کوچه بالاتر از آنها همیشه برق دارند.
در همین حال حسین [اسم مستعار] بخش یک باشنده دیگر ناحیه سیزدهم ساحه شفاخانه نیز شاکی می‌باشد که بیش از دو هفته است برق درست به آن منطقه نمی‌رسد و در یک هفته اخیر، حتا برای یک ساعت هم برق نداشته‌اند.
او نیز از بی‌عدالتی در توزیع برق شکایت دارد و می‌گوید که حتا اکنون در تامین آب آشامیدنی دچار مشکل‌اند و در دو روز گذشته آب آشامیدنی را از با خریدن بوتل‌های آب معدنی از بازار تامین کرده است.
او تصریح می‌کند:« قبلا می‌گفتند که پایه[برق] زدند، حالا که ما پرسیدیم پایه را هم کسی نزده است، چرا برق اینجا قطع است؟»
اصلان کرمی؛ باشنده ناحیه سیزدهم شهر کابل باور دارد که هوا گرم شده است و طالبان برق را بیشتر به مناطقی که اعضای خودشان حضور دارند اختصاص می‌دهد. او نیز شاکی است که نبود برق در منطقه‌شان مردم را با مشکلات جدی بی‌آبی روبه‌برو کرده است.
این درحالیست که در روزهای اخیر هوای شهر کابل تا 36درجه سانتی‌گرید افزایش داشته و مردم از افزایش گرمی شکایت دارند. اصلان کرمی می‌افزاید که او دو طفل چهار ساله و یک‌ونیم ساله دارد که شب‌ها نمی‌توانند از شدت گرمی بخوابند.
وی می‌گوید که در یک واحد تنگ آپارتمانی زندگی می‌کند و تنها یک بالکن کوچک را در اختیار دارد که شب‌ها مجبور می‌شود هر دو طفلش را برای دقایقی به این بالکن انتقال ‌دهد اما در بالکن نیز آنها از شر پشه در امان نیستند.
کرمی که از ادامه وضعت سخت به تنگ آمده، می‌افزاید که او و اعضای خانوده‌اش پاسپورت ندارند والا کشور را ترک می‌کردند. او همچنین از بیکاری و فقر شدید نیز شکایت دارد و ابراز نگرانی می‌کند که اگر یکی از دو طفلش به اثر گرمی بیمار شود، هزینه تداوی‌اش را نیز ندارد.
در عین حال به باور آگاهان محیط زیست، آب سطح در شهر کابل به صورت کامل تمام شده است و اکنون همه شهریان کابل از آب‌های زیرزمینی از طریق چاه‌های برمه‌یی با آب‌بازک برقی استفاده می‌کنند، در صورتی‌که برق قطع باشد تقریبا همه با کمبود آب مواجه‌اند.
احمد احسان (اسم مستعار) که قبلا کارمند شرکت برق افغانستان[شرکت برشنا] بود می‌گوید که در روزهای گرمی تابستان و سردی زمستان کابل به طور کامل با کمبود برق مواجه است. قبلا توزیع به شکل نوبتی صورت می‌گرفت، اما امسال اداره طالبان برق را به مناطق عمدتا پشتون‌نشین کابل و مناطقی که اعضای خودشان زندگی می‌کنند اختصاص می‌دهد و روند توزیع برق را عمدا مختل کرده‌اند.
به قول وی، هرچند اداره برشنا به مردم گاهی بهانه می‌آورد که لین قطع شده و گاهی می‌گوید که فیوز عمومی سوخته و بهانه‌های دیگر، ولی واقعیت این است که برق در کابل به اندازه نیاز شهر نیست و آنها برق را به شکل اختصاصی توزیع می‌کنند.
وی حرف اصلان را تایید می‌کند و می‌گوید قسمت حاشیه غربی دشت برچی که تقریبا برق 24 ساعته دارد، به لین برق ارغندی وصل است و منطقه ارغندی به دلیل حضور گسترده اعضای طالبان، برق دایمی دارد.
به گفته وی، اکنون اپراتورهای شماره درج شکایات 144 نیز به تماس‌های مردم جواب نمی‌دهند؛ چون می‌دانند که مشکل ساختگی است و از بالا امر شده که برق به خانواده‌های مجاهدین [طالبان] و مناطقی که آنها زندگی می‌کنند بیشتر توزیع شود و اولویت اداره برق طالبان، توزیع برق برای اعضای خودشان است.
به گفته او در ناحیه‌های 11 و 17 که عمدتا تاجیک‌نشین و غیر پشتون‌اند نیز عین وضعیت حاکم است و مردم با کمبود شدید برق و آب مواجه‌اند.
امید کریمی، خبرنگار آزاد

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا